Papupyörykät
1 kiinteämaltoinen peruna3 valkosipulin kynttä
1 prk kidneypapuja
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl ketsuppia
2 rkl chilikastiketta, makeaa (minä laitoin ei-makeaa, tulista)
puolikas sipuli
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl korppujauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 rkl paprikamaustetta (laitoin tulista)
2 tl jauhettua korianteria (ei ollut, korvasin juustokuminalla)
2 tl kuivattua chiliä tai cayennepippuria (laitoin molempia)
0,5 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Kuori peruna ja raasta se. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko. Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta perunaraaste, pavut, öljy, ketsuppi ja chilikastike sauvasekoittimella, mutta jätä vähän sattumia. Hienonna sipuli. Lisää papumassaan joukkoon kaikki loput aineet, ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne runsaassa öljyssä keskilämmöllä.
Kastikkeen koostin basilika-pastakastikkeesta, mausteista, vuohenjuustosta ja kirsikkatomaateista. Pastana toimi kotilopasta jossa oli punajuurta ja tomaattia väriaineena. Annoksen päälle tuli parmesania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti