Koitin tehdä itse ketsuppia ohjeella johon törmäsin herkku&koukkulassa, alunperin ohje oli hesarissa. Muokkasin vähän mausteita oman maun mukaan, ja hyvää tuli! Soijanakit saivat lisämakua.;)
Chiliketsuppi
n. 4 dl
500g tomaatteja
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
mausteita: ripsaus chilihiutaleita, tulista paprikajauhetta, mustapippuria, cayennemaustetta, tabascoa ja chilisoosia maun mukaan.
2 rkl hunajaa
2 rkl raakaruokosokeria
2 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 tl suolaa
0,5 dl punaviinietikkaa
Lohko tomaatit ja poista kannat. Pilko sipulit. Mittaa kattilaan hunaja, sokeri sekä öljy, ja kuumenna. Lisää tomaatit ja sipulit ja kuullota 10 minuuttia. Lisää mausteet ja punaviinietikka ja anna kiehua hiljalleen tunnin verran kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Kaada suppilon avulla puhtaaseen lasipurkkiin. Säilyy viileässä kuukauden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti