Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 7. marraskuuta 2011

Pitsapalaset

Jotain sämpylän tapaisia tuli kerran tehtyä niin, että vuokiin laitettiin muutama pieni taikinapallero, jotka sitten ikään kuin sulivat yhteen uunissa. Tästä mieleeni tuli tehdä sama juttu mutta vähän isompana, ja täytteiden kanssa. Pitsataikinaa, jonka sisälle jotai mitä löytyi valmiina jääkaapista. Lopputulosta suosittelisin ehkä illanistujaisiin, kun vuoallisesta tulee niin paljon suupaloja. Tärkeää on myös pitää täytteet ns. vahvan makuisena, ettei taikina hallitse liikaa. 

Pitsapalaset
Isohko vuoallinen

0,6 dl lämmintä vettä

1 reilu tl kuivahiivaa

1,5 dl huoneenlämpöistä vettä

1 tl oliiviöljyä

4,7 dl jauhoja

hipsaus suolaa


Mittaa lämmin vesi ja sekoita hiiva siihen. Odota 5 minuuttia. Lisää loput vedestä ja öljy, sekoita.

Yhdistä suola ja puolet jauhoista. Lisää nesteet ja sekoita haarukalla. Lisää loput jauhot sekoittaen. Vaivaa 8-10 minuuttia pienellä määrällä jauhoja. Laita pallo öljyttyyn kulhoon kelmun alle. Anna kohota kaksinkertaiseksi.


Jaa taikina 2 tankoon, ja jaa tangoista yhteensä  reilut 20 yhtä suurta palaa. Pyörittele palat palloiksi.
Laita kuhunkin palloon vähän täytettä, esimerkiksi fetaa, mozzarellaa ja salamia.
Purista ja venytä reunat yhteen niin, että täytteitä ei näy mistään.
Asettele pallot saumapuoli alaspäin vuokaan. Kohota liinan alla puolisen tuntia. Ennen uunia sivele oliiviöljyllä, ja mausta esim. rosmariinilla, timjamilla, oreganolla, suolalla ja parmesaanilla.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes palaset ovat saaneet väriä.
Voi nautiskella sellaisenaan, tai esim. tomaattikastikkeen kanssa. 

Ei kommentteja: