Pitsapalaset
Isohko vuoallinen
0,6 dl
lämmintä vettä
1 reilu tl
kuivahiivaa
1,5 dl
huoneenlämpöistä vettä
1 tl
oliiviöljyä
4,7 dl
jauhoja
hipsaus
suolaa
Yhdistä
suola ja puolet jauhoista. Lisää nesteet ja sekoita haarukalla. Lisää loput
jauhot sekoittaen. Vaivaa 8-10 minuuttia pienellä määrällä jauhoja. Laita pallo
öljyttyyn kulhoon kelmun alle. Anna kohota
kaksinkertaiseksi.
Laita kuhunkin palloon vähän täytettä, esimerkiksi fetaa, mozzarellaa ja salamia.
Purista ja venytä reunat yhteen niin, että täytteitä ei näy mistään.
Asettele pallot saumapuoli alaspäin vuokaan. Kohota liinan alla puolisen tuntia. Ennen uunia sivele oliiviöljyllä, ja mausta esim. rosmariinilla, timjamilla, oreganolla, suolalla ja parmesaanilla.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes palaset ovat saaneet väriä.
Voi nautiskella sellaisenaan, tai esim. tomaattikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti