Mutta mitäs sitten kun ei tee mieli tehdä kakkua? Silloin ei missään nimessä passaa sitä tehdä. Kakku nimittäin antaa odottaa itseään paremman tuulen puolella.
Ideat oli siis nyt loppu toisinsanoen.
Mutta syksyiset omenat innoittivat, ja makeanhimoon kinuski. Mitäs siitä syntyy?
Kuppikakkujen ja täytteen ohje löytyi Craving Chronicles -blogista. En innostunut kys. ohjeen päällysteestä, vaan haaveilin kinuskista ja kermavaahdosta. Suosittelen!
Sweet cupcake |
Iso kupillinen (reilusti enemmän kuin mitä kakkuihin menee, mutta tämä on hyvää esim. puuron, jugurtin ja murojen kanssa!)
1 rkl voita
340 g omenakuutioita (käytin punavihreitä omppuja)
1/2 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
hipsaus kanelia
1 tl vettä
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokerit, kaneli, sitruunamehu, vesi ja pieneksi pilkotut omenat. Nosta lämpöä niin että seos alkaa kiehumaan, ja omenista alkaa tulla nestettä ulos. Keittele kansi päällä pienellä lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmeitä ja karamellisoituneita (n. 15 min.). Laita jäähtymään.
Alussa |
Keskivaihe |
Valmis! |
Kuppikakut
12 kpl
1,2 dl maitoa
57 g voita
2,36 dl jauhoja
1 tl kanelia
57 g voita
2,36 dl jauhoja
1 tl kanelia
0,8 tl leivinjauhetta
hipsaus suolaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
hipsaus suolaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Laita voi ja maito kattilaan, ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Ota pois levyltä.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli, ja suola.Laita voi ja maito kattilaan, ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Ota pois levyltä.
Laita eri kulhoon munat ja sokeri, ja vispaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa, n. 5 minuuttia.
Siis vaaleaa se oikeasti on.:D |
Valuta muffinssivuokiin niin, että vuoat tulevat melkein täyteen. Käytin tässä tarjoilun vuoksi paperisia muffinssivuokia silikonisten sisällä.
Paista uunissa keskitasolla n. 18-25 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei tartu mitään. Anna jäähtyä vuoissa 5 minuuttia, ja ota sitten ritilälle jäähtymään.
Kun kuppikakut ovat täysin jäähtyneet, voidaan aloittaa täyttäminen!
Leikkaa pienellä veitsellä kuhunkin kakkuun kartion muotoinen kolo. Säilytä kartiot.
Unintensional mainos |
Paina kansi sitten takaisin kiinni niin 'alas' kuin saat, kuitenkaan rikkomatta sitä.
Sitten päälysteen tekoon!
Kinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Laita kerma ja sokeri kattilaan ja ala lämmittämään sekoittaen välillä. Kun seos alkaa kiehumaan, vähennä lämpöä hieman (12 asteikolla 5-6:n). Keittele välillä sekoittaen n. 15-20 minuuttia. Kun kinuski näyttää valmiilta, voit tehdä testin. Eli tiputa pisara kinuskia lasiin jossa on kylmää vettä. Jos kinuskinpala ei liukene veteen kun kaadat veden pois, ja saat sen helposti poimittua käsiisi, se on valmista. Valmis kinuski on kiiltävää ja paksua.
Alkumetrit |
Keskivaihe |
Valmis! Happy days! |
Laita kakut jääkaappiin levähtämään.
Koristele vielä ennen tarjoilua kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti