Tällä kertaa Guinness pääsi mudcakeen. Olen halunnut jo pitemmän aikaa kokeilla tätä Daily Wafflen reseptiä. En ole varma erotanko makua valmiissa kakussa, mutta hyvää tuli joka tapauksessa! Liian hyvää..
Ota toki kuva ja ihmettele sitten mikä heijastus siinä näkyy. |
n. 18x18 kokoinen vuoka
1 iso tölkki Guinnessia
140 g suklaalastuja, tummaa
113 g suolatonta voita
2,36 dl sokeria
1,18 dl kaakaojauhoa, tummaa
1 rkl espressopulveria/pikakahvijauhetta (ei tarvitse välttämättä)
1/4 tl suolaa
2 munaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Valuta Guinness pannulle, ja keitä keskilämmöllä kokoon kunnes olutta on jäljellä 2,4 dl. Jos pannu on niin kuuma että olut alkaa vaahtoamaan, kuori vaahto pois. Anna jäähtyä hetken.
Alussa |
Kiehutusta |
Pilko suklaa pienemmäksi, ja sulata suklaa sekä voi yhdessä. Itse sulatin ne mikrossa kuvun alla keskiteholla, ja se vei max. pari minuuttia.
Laita voi-suklaaseos lämmön kestävään astiaan, ja lisää joukkoon olut, sokeri ja suola. Vatkaa mukaan vielä munat.
Sekoita keskenään eri astiassa jauhot, kaakaojauhe ja kahvijauhe. Lisää kuivat aineet suklaaseokseen. Tein kaiken sekoittamisen käsin vispilällä, sen verran että aineet menivät juuri sekaisin.
Kaada seos silikooniseen vuokaan (jos ei ole silikoonista, vuoka pitää voidella). Laita uuniin keskitasolle tai hieman alemmas. Paista maksimissaan 25 minuuttia.
Uuniin menossa |
Uunista tulossa! |
Anna jäähtyä jonkin aikaa. Kun piirakka on vielä hieman lämmin, tarjoa esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Nams! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti