Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 16. syyskuuta 2011

Munakupit?

Miten saadaan kärttyinen karhuherra ylös sängystä syksyisenä aamuna..? 
  • Nätisti huhuilemalla
  • Varovasti tökkimällä kepillä
  • Kahvikupillisella sänkyyn? Noup, voi nukahtaa muki kallellaan kourissa..
  • Pekonin ja munien tuoksulla? Checked!

Ajattelin ensin tehdä munakkaan silikooniseen sydänmuottiin, mutta sitten näin tulevaisuuteen. Tulevaisuus näytti siltä, että aamukiireissä en malttanut odottaa tarpeeksi munan kypsymistä, ja muna valahti muotista ulos joka suuntaan luoden näin aikas epäesteettisen sotkun.:P 
Joten pekonia ja munaa muffinssivuokaan ja vuoka uuniin turkin sukimisen ajaksi!
Aijai..kylläpäs köriläs oli tyytyväinen.  


2 pekoni-munakuppia

2 munaa (virike, L-koko)
2 viipaletta suomalaista pekonia
mustapippuria

Paista pekonisuikaleita keskilämmöllä muutama minuutti/puoli, niin että pekoni hieman ruskettuu. 
Vuoraa sitten silikonisen muffinssivuoan reuna yhdellä pekonilla/kolo. Laitoin laardipuolen ylöspäin, jotta se uunissa menee ihanan rapsaksi. Särje kupin keskelle muna/kolo. Rapsauta mukaan hieman mustapippuria. 

Paista uunissa n. 190 asteessa kunnes valmis, riippuen muffinssivuoan koosta (eli munakerroksen paksuudesta), ja halutusta valmiusasteesta. Minä tein täysin kypsiä munia, ja aikaa meni 15 minuuttia max.


Ei kommentteja: