Karhuherra on viime aikoina katsellut kauhuissaan touhujani, milloin ruuan laittoa ja leipomista, ja milloin pullollaan olevia kauppakasseja. Hän pelkää syövänsä itsensä ähkyyn ja niin isoksi, ettei pääse enää ulos kolostaan.
Minä näen asian niin, että tähän aikaan vuodestahan sitä pitää vararavintoa kerätä!
Tein kuitenkin kompromissin leivontahaluissani, ja testasin eilen tällaisia vähän terveellisemmän fiiliksen omaavia muffinsseja. Nämä olivat juuri sitä mitä sateiseen ja pimenevään iltaan kaipaa! Menee täydestä kahvipöydässä, iltapalana ja myös aamupalana. Sopisi varmasti myös jonkin suolaisen kanssa..
Ohje löytyi Anjan blogista, kopioin sen tuohon alle. Tässä tekemäni muutokset:
- Minun spelttijauhopussini oli mystisesti jo kulutettu loppuun, joten käytin sen sijasta:
2/3 vaaleahkoja jauhoa (Kungsörnen lantbrödsmjöl 4 sädesslag)
1/3 speltti-kaura kokojyvä-luomuhiutaleita
Tästä syystä nesteen määrää oli pakko hieman lisätä, joten jugurttia tuli minulla 2-3 rkl enemmän.
- Appelsiini jonka piti oleman kaapissa, olikin mandariini. Iso sellainen. No ei se mitään. Voisin joka tapauksessa seuraavan kerran laittaa kuorta mukaan hieman enemmän!
- Ostin vahingossa suolaisia pähkinöitä. (jos olisin tarvinnut suolaisia, olisin ostanut vahingossa naturelleja..) Noo. Virautin pähkinät nopeasti kylmän veden alla. Toimii. Pähkinöiksi muffinssien päälle päätyi: cashew-, maa- ja pistaasipähkinöitä.
Chocolate orange muffins
6 kpl
1 cup spelt flour
2 tablespoons unsweetened cocoa powder
1/4 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon of salt
1 egg, lightly beaten
4 tablespoons honey
4 tablespoons olive oil
1 1/2 tablespoons orange zest, finely grated
1/2 cup dried dates (about 10-12 dried dates), pitted and chopped
1/4 cup yogurt
1/4 cup chopped nuts
Preheat oven to 180C. Line or grease muffin tins.
In a large bowl, sift together flour, cocoa, baking soda, baking powder and salt.
In a food processor, blend chopped dates and yogurt to a creamy paste. In another bowl, combine egg, honey, and oil. Stir in the date yogurt paste and orange zest. Add wet to dry ingredients and stir until just combined.
Fill in the muffin moulds. Sprinkle each with chopped nuts. Bake for 20-25 minutes or until toothpick comes out clean.
2 tablespoons unsweetened cocoa powder
1/4 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon of salt
1 egg, lightly beaten
4 tablespoons honey
4 tablespoons olive oil
1 1/2 tablespoons orange zest, finely grated
1/2 cup dried dates (about 10-12 dried dates), pitted and chopped
1/4 cup yogurt
1/4 cup chopped nuts
Preheat oven to 180C. Line or grease muffin tins.
In a large bowl, sift together flour, cocoa, baking soda, baking powder and salt.
In a food processor, blend chopped dates and yogurt to a creamy paste. In another bowl, combine egg, honey, and oil. Stir in the date yogurt paste and orange zest. Add wet to dry ingredients and stir until just combined.
Fill in the muffin moulds. Sprinkle each with chopped nuts. Bake for 20-25 minutes or until toothpick comes out clean.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti