Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 1. syyskuuta 2011

Tahmaisen makea omenapiirakka

Yllätysvieraiden tulo kuului vastikään jo melkein rappukäytävästä, kun tajusin että jotain pitäis tehdä..! Kaapista löytyi piirakkataikinan ainekset, ja kondensoitua maitoa, ja olin juuri saanut vara-äidiltäni kassillisen omppuja omasta puusta. Näin syntyi omenapiirakka, joka otti oppia Siskoksilta. Piirakka oli nopea ja helppotekoinen, ja siitä tuli toooodella hyvää. Varsinkin jos kaipaa vähän jotain oikein makeaa.;)
Seurana Valkosuklaa-vanilja Aino-jäätelöä.




Tahmaisen makea omenapiirakka
pieni piirasvuoallinen

pohjaan


75g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

täyte

n. 5 uutta omppua
1 prk kondensoitua maitoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhot ja maito taikinaan vuorotellen, koko ajan sekoittaen.

Tasoita taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan pohjalle (n. reilu sentti, puolentoista kerros). Asettele päälle omenan palat limittäin, ja valuta pinnalle kondensoitu maito. Itse en laittanut aivan koko purkkia. Korkeareunaisempi vuoka on parempi, ettei maito pääse kuohumaan reunan yli. Tai jos korkeaa reunaa ei ole, vuoka kannattaa laittaa uunipellille.(!)

Paista 200 asteessa 30-35 min tai kunnes piiras on kauniisti pinnastaan ruskettunut ja keskeltä kypsää.





Ei kommentteja: