Susihukkaselta ammoisina aikoina saatu ohje meksikolaisesta kastikkeesta sopii meillä melkein minkä ruuan pariksi tahansa. Nyt se oli simppelin riisin ja kasvisten kanssa. Lihansyöjälle taisi olla kanaa tarjolla kaveriksi.
Meksikolainen kastike
1 rkl tomaattipyrettä
0,5 dl tuoretta ruohosipulia
tabascoa ja chiliä maun mukaan
valkosipulia (puolikas yksikyntinen)
1 tl rakuunaa
2,5 dl kasvislientä (mm. reformilla on hyvää kuutiona)
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
rasvasuurus:
1 rkl margariinia tai voita (mahdollisimman pehmeää)
2 rkl vehnäjauhoja
Mittaa kaikki ainekset kattilaan, paitsi kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tee sillä välin rasvasuurus sekoittamalla jauhot pehmeään(!) margariiniin tai voihin. Kun kastike kiehuu, lisää voi-jauhoseos koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5 min ja lisää sen jälkeen kerma, kuumenna uudestaan. Tarkista maku.
Vihannekset olivat tällä kertaa nuppuvihanneksia pakkasesta. Riisi sisälsi tummaa riisiä, paprikaa pilkottuna pieneksi, punaisia linssejä, ja sipulia. Keitinveteen laitoin pienen osan kasviskuutiota.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti