Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kasviskeittoa ääntä kohti

Kasviskeittoa tulee tehtyä aika usein, ja siksi pitää kokeilla paljon eri variaatioita. Tällä kertaa mukana oli makeahkoa bataattia ja paahdettuja juureksia. Hyvää tuli, lihansyöjä-osapuoli nautti keitosta myös, ja taisi viedä rippeetkin pohjalta.




Kasviskeitto

Kasvispalat:
keltainen ja punasipuli
puolikas munakoiso tai kesäkurpitsa
punainen ja keltainen paprika
puolikas yksikyntisestä valkosipulista

Kattilaan:
1 iso bataatti
1 liemikuutio tai fond du chef -kuutio
vettä
n. 1 dl appelsiinimehua
mausteita: esim. mustapippuri, cayenne, tulinen paprika, yrttejä

Laita uunivuokaan kasvispalat, ripottele päälle rypsiöljyä sekä suolaa ja mustapippuria. Laita 225 asteiseen uuniin paahtumaan noin 20 minuutiksi.

Laita kattilaan bataatti kuutioksi leikattuna. Lisää vettä sen verran, että kuutiot peittyvät. Lisää liemikuutio ja appelsiinimehu. Keitä hiljaisella lämmöllä niin, että kuutiot ovat melkein kypsiä. Lisää kasvikset uunista, ja anna kiehua vielä vähän aikaa. Mausta. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Ei kommentteja: