Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Juustolämpimäiset

Kerran juustonhimoissani tein tuollaisia palleroita. Ohjeen otin täältä. Pallerot maistuivat kuoharin ja muiden suolaisten kanssa. Tulevaisuudessa laitan näihin vähän voimakkaamman makuista juustoa, tuolloin sattui kaapissa olemaan vain goudaa ja parmesania.

Gougèret, pellillinen

1 1/4 dl vettä
40 g voita
1/4 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
tuoretta ruohosipulia
90 g juustoraastetta
(juuston tulisi olla ikääntynyt, kova juusto. Raasta pieniteräisellä raastimella hienoksi.)

Raasta juusto ja silppua ruohosipuli. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita kattilaan vesi, voi, mustapippuri ja suola. Lämmitä kunnes voi on sulanut.

Lisää kattilaan jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina alkaa vetäytyä pois kattilan reunoilta ja muotoutua palloksi. Poista levyltä, jäähdytä pari minuuttia.

Lisää munat yksi kerrallaan, voimakkaasti ja nopeasti sekoittaen. Lisää ruohosipuli ja 3/4 juustosta, sekoita hyvin.

Pursota leivinpaperin päälle noin kirsikkatomaatin kokoisia palleroita. Ripottele loput raasteesta palleroiden päälle.

Paista 220 asteessa 10 minuuttia, pienennä sitten lämpö 190 asteeseen ja paista vielä 10-20 minuuttia. Gougèret kuuluu paistaa kullanruskeiksi.

Ei kommentteja: