Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 6. helmikuuta 2009

Nakit ja tofut sulassa sovussa

Parempi puoliskoni on ihka oikea lapin äijä, joka ei paljoa siitä piittaa että onko ruuassa hyppysellinen timjamia vaiko aavistus fenkolia.. - ruuan pitää maistua kunnolla ja mieluiten lihalle! No, eilen minulle tuli sellainen hytinä että äijää voisi ilahduttaa lihavalmisteen eli tällä kertaa nakkien muodossa, lienee mahdotonta epäonnistua! Ruoasta tuli kaksi-.., eikun jakomielinen, eli uunivuoan toiseen päähän tuli omat tofupalat ja toiseen nakit. Hyvin ne sopeutu toisiinsa.:)



Nakki/tofuvuoka
4-6 annosta

pss peruna-sipulisekoitusta
pss peruna-purjosekoitusta
2,5 dl kolmen juuston ruokakermaa
1 dl kippari -ruokakermaa
mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, pippurista yrttimaustetta, oreganoa
paketillinen grillinakkeja
1/2 pkt (marinoitua) tofua
lusikallinen tomaattipyrettä ja sinappia
tujaus soijakastiketta
(2 luomukananmunaa)

Pilko nakit pannulle vähän väriä saamaan, ja laita sitten nakit sivuun odottelemaan. Nakkien jälkeen voit heilauttaa pannua puhdistamatta perään tofut, ja heittää pannulle vähän soijakastiketta, pyrettä ja sinappia. Myös suolaa ja mustapippuria.
Laita perunapussien sisältö yhteen isoon kulhoon, ja laita joukkoon reilulla kädellä mausteita. Sekoittele hyvin sekaisin. Lisää sitten vielä kermat joukkoon.
Kaada potut uunivuokaan. Lisää toiselle puolen vuokaa tofupalaset ja kääntele varovasti perunoiden kanssa sekaisin. Toiselle puolelle nakit. Painele tofupalasia ja nakkeja niin että ne menevät päälypuolellakin perunoiden sekaan, jotta ne eivät kärähdä uunissa. Jos haluat, särje nyt pari kananmunaa koko hoidon päälle. Laita uuniin 225 asteeseen, noin 35-40 minuutiksi.Seuraa tarkkaan ettei vuoka pääse kuivahtamaan, folio puolenvälin jälkeen auttaa asiaa.






Ei kommentteja: