Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Aloittelijan Karma

..vai kormako se oli?
No, joka tapauksessa pidän intialaisesta ruuasta, mutta en ole ikinä uskaltanut vielä alkaa sitä itse väkertämään. Vastikään koitin, ja siitä tuli aivan hyvää, tosin heti keksin parannuskeinoja. Naan -leivän ohjetta en pistä tähän, sillä se innovaatio saa jäädä historiaan ja tulevaisuudessa teen kyseisen leivän ihan ohjeen kanssa.;)


Kana-kasvis korma
3-4 hlö:lle

kastike:
1 sipuli pilkottuna
5 kynttä valkosipulia pilkottuna
pss vihanneksia, esim. Findus keltainen ratatouille
marinoimatonta kanan fileesuikaletta tai
kaupan paistopisteestä 2-3 kanan rintapalaa
vähän vettä
sahramia
runsaasti cyrryä
chilihiutaleita
mustapippuria
kasvis/kanaliemikuutio
prk bulgarian jugurttia

Riisi:
1 sipuli
öljyä
muutama dl riisiä
sopivasti vettä
sahramia
suolaa
jauhettua inkivääriä kuivamausteena

Pilko sipulit ja laita pannulle öljyn kanssa. Lisää joukkoon vihannekset ja paistele. Lisää kanasuikaleet ja paista. Lisää sitten mausteet, sekoittele, ja laita vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Mukaan kasvislientä.
Kun satsi alkaa olemaan kypsä, lisää jugurtti ja sekoittele hyvin. Tarkista maku.

Kuullota riisi ja sipuli pannussa/kattilassa. Lisää vettä, ja mausteita. Kun riisi
on kypsää, valuta ylimääräiset vedet pois.

Kasvissyöjä voi helposti erotella itselleen kastikkeesta vain vihannekset, koska niitä on tässä niin paljon. Laiskalle päälle kun satuin niin en jaksanut tehdä kahta eri kastiketta.:) Sahrami jäi vähän mystiseksi asiaksi, en ole varma että maistuiko se oikein millekkään. Sinänsä pohdittava asia, kun kyseinen hyödyke maksaa maltaita! Voisikin alkaa sanomaan että 'maksaa sahramia!';)

Ei kommentteja: