Eilen piti lenkin jälkeen saada pikaisesti energiaa. Pannulla valmistui pikapikaa nuudelia ja tofua, ja aivan yhtä nopeasti ahmaisin annoksen. Lautasen pohja tuli aivan liian äkkiä vastaan, ja simsalabim! Tajusin että vaikka nälkäinen olinkin (ja olisin syönyt vaikka pieniä kiviä), oli ruoka silti varsin hyvää!
Tofua ja nuudeleita
2 annosta
1/2 pkt munanuudeleita (n. 100 g?)
1-1,5 dl vahvaa kasvislientä (itse tein reformin kuutiosta)
4 pientä kiinteää herkkusientä
1/2 punasipuli
4 kirsikkatomaattia
kevätsipulia
hunajaa
(tarvittaessa hieman suolaa)
kunnon tujaus currya ja cayenne-maustetta
3 rkl kermaista kookosmaitoa
n. 100 g pehmeää tofua
Kiehauta vettä, lisää nuudelit kattilaan ja anna niiden hautua muutama minuutti. Ota nuudelit sivuun lautaselle esim. pastakauhalla. Tämän jälkeen voit vähentää veden määrän pieneksi, ja sulattaa kasvisliemikuution veteen.
Pilko pehmeä tofu varovasti isohkoiksi palasiksi. Laita palat talouspaperin päälle, toinen paperi tofun päälle ja anna nesteiden imeytyä hetkinen.
Pilko sienet, sipuli, ja tomaatit pieneksi. Laita kuumalle pannulle hieman rypsiöljyä ja nakkaa vihannekset mukaan kuullottumaan. Lisää tilkka hunajaa. Kun sienet alkavat saada väriä ja kypsentyä, laita pannulle kasvisliemi sekä mausteet. Sekoita, ja lisää sitten myös kookoskerma. Lopuksi lisää vielä tofu ja kypsät nuudelit, ja sekoittele varovasti. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti