Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sunnuntain piristys


Vastikään tuli testattua eräs kreikkalainen ravintola ja sen toinen kasvisruoka, joka oli "orektiko-lautanen". Ruoka oli hyvää, mutta yksi asia jäi häiritsemään. Minulle joka voisin syödä purkillisen oliiveja välipalaksi, 3 kalamataoliivia (3!) lautasella aiheutti pienen paniikkikohtauksen. Mihin mun oliivit jäi?!;)
Sen vuoksi kotona piti tehdä revanssi jotta moinen ei jäisi traumatisoimaan. Sunnuntain väsymyksessä käytin apuna paljon valmista. Hyvää oli!




Lautaselle tuli:

Salaatti:
pirkan salaattisekoitusta
miniluumutomaatteja
kaksi isoa kourallista kalamataoliiveja, kivet pois otettuina
hyvää fetaa
aurinkokuivattua tomaattia pienennettynä
punasipulia

Pari viipaletta "kreetalaista porkkana-kesäkurpitsa-juustopihviä" Stockmannilta

Paistettua halloumia

Pakkasesta löytynyttä pirkka focacciaa

Hummusta:
Purkillinen kikherneitä
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl tahinia
puolen sitruunan mehu
hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Laita kaikki ainekset astiaan ja surraa sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa.






Ei kommentteja: