Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 14. lokakuuta 2011

Omena-kaneli muffinssit päällysteillä

Aika on lokakuun alku ja se tarkoittaa että saa tehdä synttärikakkua Ukkolle, joka tunnetaan myös nimellä Isäntä, ja iskä.  
Mutta mitäs sitten kun ei tee mieli tehdä kakkua? Silloin ei missään nimessä passaa sitä tehdä. Kakku nimittäin antaa odottaa itseään paremman tuulen puolella.
Ideat oli siis nyt loppu toisinsanoen.


Mutta syksyiset omenat innoittivat, ja makeanhimoon kinuski. Mitäs siitä syntyy?
Kuppikakkujen ja täytteen ohje löytyi Craving Chronicles -blogista. En innostunut kys. ohjeen päällysteestä, vaan haaveilin kinuskista ja kermavaahdosta. Suosittelen!
Sweet cupcake
Täyte

Iso kupillinen (reilusti enemmän kuin mitä kakkuihin menee, mutta tämä on hyvää esim. puuron, jugurtin ja murojen kanssa!)

1 rkl voita
340 g omenakuutioita (käytin punavihreitä omppuja)
1/2 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
hipsaus kanelia
1 tl vettä

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokerit, kaneli, sitruunamehu, vesi ja pieneksi pilkotut omenat. Nosta lämpöä niin että seos alkaa kiehumaan, ja omenista alkaa tulla nestettä ulos. Keittele kansi päällä pienellä lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmeitä ja karamellisoituneita (n. 15 min.). Laita jäähtymään. 

Alussa
Keskivaihe
Valmis!
Kuppikakut
12 kpl 

1,2 dl maitoa
57 g voita
2,36 dl jauhoja
1 tl kanelia
0,8 tl leivinjauhetta
hipsaus suolaa
2 munaa
1,5 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
Laita voi ja maito kattilaan, ja kuumenna kunnes voi on sulanut. Ota pois levyltä. 
 
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli, ja suola.
Laita eri kulhoon munat ja sokeri, ja vispaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa, n. 5 minuuttia.
Siis vaaleaa se oikeasti on.:D
Yhdistä samaan kulhoon munaseos, jauhoseos ja viimeisenä maitoseos. Vispaa pikaisesti taikinaksi. Lopputulos oli keskipaksua taikinaa.
Valuta muffinssivuokiin niin, että vuoat tulevat melkein täyteen. Käytin tässä tarjoilun vuoksi paperisia muffinssivuokia silikonisten sisällä.
Paista uunissa keskitasolla n. 18-25 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei tartu mitään. Anna jäähtyä vuoissa 5 minuuttia, ja ota sitten ritilälle jäähtymään.

Kun kuppikakut ovat täysin jäähtyneet, voidaan aloittaa täyttäminen!

Leikkaa pienellä veitsellä kuhunkin kakkuun kartion muotoinen kolo. Säilytä kartiot.

Unintensional mainos
Täytä jäähtyneellä omenatäytteellä. Jos omenan joukossa on yhtään nestettä, niin ota nesteet mukaan.

Paina kansi sitten takaisin kiinni niin 'alas' kuin saat, kuitenkaan rikkomatta sitä.

Sitten päälysteen tekoon!

Kinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja ala lämmittämään sekoittaen välillä. Kun seos alkaa kiehumaan, vähennä lämpöä hieman (12 asteikolla 5-6:n). Keittele välillä sekoittaen n. 15-20 minuuttia. Kun kinuski näyttää valmiilta, voit tehdä testin. Eli tiputa pisara kinuskia lasiin jossa on kylmää vettä. Jos kinuskinpala ei liukene veteen kun kaadat veden pois, ja saat sen helposti poimittua käsiisi, se on valmista. Valmis kinuski on kiiltävää ja paksua.

Alkumetrit
Keskivaihe
Valmis! Happy days!
Sitten vain päällystämään. Laitoin kuhunkin kuppikakkuun 3 kerrosta kinuskia pikkuhiljaa, jolloin se ei valunut yli reunojen, mutta kinuskia tuli silti reilusti.


Laita kakut jääkaappiin levähtämään. 
Koristele vielä ennen tarjoilua kermavaahdolla. 


Ei kommentteja: