Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 3. lokakuuta 2011

Sunnuntai-illan chili

Kun on liian hauskaa, niin näemmä unohtaa täysin että terveellisestikkin voisi syödä. No nyt oli semmoinen viikonloppu. Vai oliko sen yhden hampurilaisen välissä jokin tomaatintapainen? 
No, eilen sitten otettiin pieni askel parempaan suuntaan, kun illalla syötiin 'chiliä'. Tortillasipsitkin olivat jotain ns. vähän parempia.

Olipas muuten hyvää. Täydellinen päätös viikonlopulle.


Lihansyöjän versioon tuli luomujauhelihaa, ja itselleni hälsans kökin kasvismureke-seosta. Resepti oli muuten sama kummassakin annoksessa, mutta kasvismurekeseosta tuli ruokaan puoli pussillista, ei 400 g.

Chili
2-3 annosta


1 sipuli
1 punainen paprika
1 vihreä ja 1 punainen chili
400 g jauhelihaa
1/2 prk tomaattikastiketta
1/2 prk kokonaisia tomaatteja liemessä
1/2 prk papusekoitusta
1/2 prk tomaattipyrettä
vähän vettä

Tujaukset:
ketsuppia
tabascoa
Görans chilikastiketta
Mustapippuria, chilirouhetta, cayennepippuria, suolaa

Juustoraastetta
tortillasipsejä


Paista jauheliha. Pilko paprika, sipuli ja chilit. Kuullota niitä pannulla hetken aikaa. Lisää jauheliha, tomaattikastike, tomaatit, pyre, ja mausteet. Katso kuinka paksua seoksesta tulee, itse lisäsin vettä n. 1 dl. Lopputuloksen pitäisi olla sellaista hieman paksua ruokaa jonka saa helposti tortillan päälle.

Keittele/hauduta padassa kannen kanssa 20-30 minuuttia. Lisää sitten pavut, ja keittele vielä kymmenisen minuuttia. Kokoa lautaselle: laita ensin chiliä, vähän juustoraastetta päälle, ja lopuksi tortillasipsit sivuille. Tarjoa heti. 



 

Ei kommentteja: