Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 7. marraskuuta 2011

Lohta paketissa ja pekonikastike

Mieleen muistui vasta jonkinsortin äyriäis-spagetti, jota joku kokki-kolmonen väsäsi paketissa uunissa. Paketti-ajatus kiehtoi, joten testiksi paketoin lohta. Tuli kuulemma hyvää.
Joskus on tullut laitettua lohta myös filokuoreen Floydin ohjeella. Se oli hyvä kokemus myös, mutta tämä ohje on varsin nopea siihen verrattuna.

Paketti juuri uunista tulleena
Leikkaa leivinpaperista runsaita palasia, 1 pala/henkilö. 
Pese perunat. Viipaloi ohueksi, paremman puutteessa vaikka juustohöylällä. Levitä kullekkin paperille.
1-2 perunaa koosta riippuen on hyvä määrä
Kaikkien juuresten tulee olla aika ohuita, jotta ne ehtivät kypsyä sopivasti kalan kanssa. Siksi tein porkkanasta julienne-tikkuja. Leikkaa porkkana sivuiltaan nelikulmioksi. 
Ainakin suunnilleen.





Leikkaa pitkittäin ohuiksi tasaisiksi siivuiksi, parin kolmen millin levyisiksi.
  
Leikkaa levyt vielä pitkittäin taas 2-3 millin paksuisiksi paloiksi.
Sticks.
 

Pilko mukaan muutama sipulirengas, ja kokoa kaikki leivinpapereiden päälle.
Ota lohesta ruodot ja nahka pois. Pilko n. 2 cm palasiksi.
Lisää lohipalat juuresten päälle. Laita päälle nokare voita ja smetanaa, sekä suolaa, pippurisekoitusta ja basilikaa. Kääri paketti kokoon varovasti; taita pitkät sivut kalan päälle. Taittele ja puristele sitten lyhyet sivut paketin ympäri niin, että paketti pysyy hyvin koossa. Paketin voi laittaa uunivuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Matkalla uuniin
Tee kastike. Pilko paketti pekonia pannulle, ja paista enimmät läskit pois. Lisää sitten ruokakermaa ja smetanaa, mustapippuria, suolaa, ja yrttejä. Keittele vähän kokoon. Lisää sinappia, balsamicokermaa ja soijakastiketta. Paloittele lopuksi päälle keitetty muna ja tilliä.
Kun lohi on valmis, asettele uunista juuri otettu paketti lautaselle, aukaise sivut ja leikkaa isoimmat ylimäärät paperista pois. Laita kastiketta päälle.
 


Ei kommentteja: