Ja toiveet täyttyivät! Mousse oli oikein hyvää, ja täytti pienen makeannälän. Päälle halusin laittaa karpaloita, ne jotenkin kuuluvat vuodenaikaan..
Suklaamousse
4 annosta
110 g
tummaa suklaata pieninä palasina
3 rkl voita
pieninä palasina
3 munaa
eroteltuna
hipaus
suolaa
2 rkl
tomusokeria
koristeita, esim. karpaloita
Laita suklaa astiaan höyryn päälle. Astia ei saa koskettaa veteen. Sekoittele niin kauan että
sulaa.
Lisää voi ja sekoita taas. Valmis seos on kiiltävää ja tasaista. Voin todella täytyy ihan pieninä palasina, että sen saa helpolla sulamaan joukkoon.
Erottele 1 muna kerrallaan, ja laita valkuainen aina talteen eri astiaan. Sekoita suklaan
joukkoon yksi keltuainen kerrallaan vispilän avulla. Ota kulho pois höyryn päältä ja anna vähän
jäähtyä.
Tee sitten valkuaisvaahto. Helpoiten vaahto tulee metallisessa astiassa.
Lisää suola munan valkuaisiin. Sekoittele valkuaisia vatkaimella kunnes vaahtoon jää huippuja. Lisää sitten tomusokeri ja sekoita.
Taittele varovasti valkuaisvaahto
suklaaseen. Lusikoi seos laseihin, peitä ja laita jääkaappiin 6-24 tunniksi.
Tarjoile koristeiden kanssa. Suklaalastut, keksit ja marjat sopivat hyvin. Oma suosikki on sokerissa pyöritetyt karpalot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti