Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 14. marraskuuta 2011

Vaahtoisa suklaamousse

Jostakin tuli idea tehdä suklaamoussea. Halusin jälkiruuan, joka on makea, mutta ei varsinaisesti täytä. Selailin sitten hetken reseptejä, ja päädyin kokeilemaan tätä Cooking Mélangeryn ohjetta. Siinä vaikutti olevan juuri se koostumus mitä toivoin. 
Ja toiveet täyttyivät! Mousse oli oikein hyvää, ja täytti pienen makeannälän. Päälle halusin laittaa karpaloita, ne jotenkin kuuluvat vuodenaikaan..
Suklaamousse
4 annosta

110 g tummaa suklaata pieninä palasina

3 rkl voita pieninä palasina

3 munaa eroteltuna

hipaus suolaa

2 rkl tomusokeria

koristeita, esim. karpaloita



Laita suklaa astiaan höyryn päälle. Astia ei saa koskettaa veteen. Sekoittele niin kauan että sulaa.
Lisää voi ja sekoita taas. Valmis seos on kiiltävää ja tasaista. Voin todella täytyy ihan pieninä palasina, että sen saa helpolla sulamaan joukkoon.
Erottele 1 muna kerrallaan, ja laita valkuainen aina talteen eri astiaan. Sekoita suklaan joukkoon yksi keltuainen kerrallaan vispilän avulla.  Ota kulho pois höyryn päältä ja anna vähän jäähtyä.

Tee sitten valkuaisvaahto. Helpoiten vaahto tulee metallisessa astiassa.
Lisää suola munan valkuaisiin. Sekoittele valkuaisia vatkaimella kunnes vaahtoon jää huippuja. Lisää sitten tomusokeri ja sekoita.
Taittele varovasti valkuaisvaahto suklaaseen. Lusikoi seos laseihin, peitä ja laita jääkaappiin 6-24 tunniksi.

Tarjoile koristeiden kanssa. Suklaalastut, keksit ja marjat sopivat hyvin. Oma suosikki on sokerissa pyöritetyt karpalot.

Ei kommentteja: