Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 14. marraskuuta 2011

Pikaleipä

Leipä tuntui loppuvan eilen kesken, mutta hirveää leipomishinkua ei myöskään ollut. Päätin siten testata tällaista pikaohjetta, johon törmäsin Love food eat -blogissa. Leivinjauheella kohotettu leipä on tietenkin erilaista kuin hiivalla kohotettu, sellaista pehmeää ja hmm..pehmeää? Pidän leivissä vaihtelusta, joten tämä sopi iltaan kuin nyrkki..nyrkkeilysäkkiin?
Lisäsin ohjeeseen suolaa, sillä makeutta minun mielestä saa olla vain saaristolaisleivässä. Tärkeää on myös paistaa leipä loppuun asti, vaikka se päältä päin näyttääkin valmiilta jo melko nopeasti. Näin sisus ei jää puuromaiseksi.  
Pikaleipä
1 vuoka


7 dl jauhoja (laitoin osan kokojyvä-vehnää, osan sämpyläjauhoa, ja osan maalaisleipäsekoitusta. 'Rouheammat' jauhot suositeltavia.)
1 tl leivinjauhetta
hipsu sokeria
3 rkl pellavansiemeniä
3 rkl seesaminsiemeniä (itsellä oli jauhoissa siemeniä joten en lisännyt)
4,7 dl vissyä
0,5-1 tl suolaa

Yhdistä kuivat aineet. Lisää vissy, ja sekoittele puuhaarukalla taikinaksi.  Taittele taikina vuokaan. Laita päälle halutessa siemeniä tai kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 45-50 min.

Ei kommentteja: