Lisäsin ohjeeseen suolaa, sillä makeutta minun mielestä saa olla vain saaristolaisleivässä. Tärkeää on myös paistaa leipä loppuun asti, vaikka se päältä päin näyttääkin valmiilta jo melko nopeasti. Näin sisus ei jää puuromaiseksi.
Pikaleipä
1 vuoka
7 dl jauhoja
(laitoin osan kokojyvä-vehnää, osan sämpyläjauhoa, ja osan maalaisleipäsekoitusta. 'Rouheammat' jauhot suositeltavia.)
1 tl
leivinjauhetta
hipsu
sokeria
3 rkl
pellavansiemeniä
3 rkl
seesaminsiemeniä (itsellä oli jauhoissa siemeniä joten en lisännyt)
4,7 dl vissyä
0,5-1 tl suolaa
Yhdistä
kuivat aineet. Lisää vissy, ja sekoittele puuhaarukalla taikinaksi. Taittele taikina vuokaan. Laita päälle halutessa siemeniä tai kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 45-50 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti