Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 14. lokakuuta 2010

Ilta intialaisittain

Eilen oli vähän vapaampi päivä koulun ja työn suhteen, joten aamulla laitoin naan-taikinan tulemaan. Tällä kertaa koitin reseptiä Garam masala -blogista, ja täytyy sanoa että parhaimmat naanit tuli tähän mennessä!
Kumppaniksi naaneille tein possunsuikaleista tandoori-jugurttikastiketta, Siskot kokkaa -blogin ohjeiden avulla peruna-pinaatti-paneeri-pannua, sekä raitaa.
Kynttilät palamaan ja Taj Mahal -olutta kyytipojaksi! Nam.




Naan -leipä
4 kpl

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3-4 tl sulatettua voita
1 tl leivinjauhetta
2/3 dl bulgarian jugurttia
2/3 dl maitoa

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja 2 tl sulatettua voita yhteen. Tee taikinan keskelle kuoppa, ja kaada kuoppaan leivinjauhe ja jugurtti. Anna seistä 1/2 minuuttia.
Tee taikinasta pehmeä lisäten maitoa vähitellen. Vaivaa hyvin nyrkillä painellen.
Lisää vielä 1-2 tl sulatettua voita, ja vaivaa uudelleen.
Peitä taikina märällä liinalla ja aseta lämpimään, vedottomaan paikkaan. Itse annoin taikinan olla kulhossa pari tuntia, sitten painelin siitä ilmat pois, ja jätin taas ainakin pariksi tunniksi. Lopputuloksena oli taikinapallo, joka ei takertunut yhtään käsiin, ja oli helposti leikattava. Melkein muovailuvahamainen.:)


Leivonta: jaa taikina 4 yhtä suureen osaan, ja kauli pallot n. 13 cm pitkiksi ja
kolmionmuotoisiksi leiviksi pienen jauhomäärän avulla. Laita leivät uunin ritilälle 250 asteeseen noin 5 minuutiksi (minulla mahtui 2 kerrallaan). Käännä puolivälissä. Leivät ovat valmiita kun niissä on muutama kullanruskea laikku.
Sivele valmiille leiville esimerkiksi sulatettua voita + murskattua valkosipulia sekä yrttejä. Tarjoa heti.





Raita
pieni kulhollinen

Laita kulhoon bulgarian jugurttia. Sekoita joukkoon pilkottua punasipulia ja kurkkua. Lisää mausteita, esim. suolaa, chilijauhetta, curryä, minttua, jalopeno-jauhetta, valkosipulia, juustokuminaa..ym., ja anna maustua jääkaapissa.




Porsaansuikaleet

Mausta 400 grammaa hyvää possunsuikaletta tandooritahnalla (2 rkl). Sekoita hyvin, ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Paista suikaleet pannulla, ja sekoita joukkoon 1/2-1 prk bulgarian jugurttia. Mausta esim. tabascolla, mustapippurilla, chipotle-kastikkeella, suolalla, yrteillä. Anna kiehua hiljalleen
sen verran että suikaleet ovat kypsiä.


Peruna-pinaatti-paneeri
pannullinen

200g paketti ingmannin kotijuustoa
3 pientä perunaa viipaleina (esim. rosamunda)
1 pieni sipuli
5 rkl rypsi tai auringonkukkaöljyä (jotain mautonta, kuumaa kestävää öljyä)
30-50g voita
pari kourallista tuoretta pinaattia
1 tl tai raastettua inkivääriä
1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1/4 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
n. 2-3 tl sarviapilan siemeniä (fenugreek seeds)
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
2 punaista chiliä pilkottuna
n. 1,5 dl turkkilaista jogurttia

Pese ja siivuta peruna ja kuutioi juusto. Sulata vähän voita ja öljyä kasarissa ja sen jälkeen ruskista juusto kauniiksi ainakin parilta sivulta. Itselläni juusto meinasi väkisillä sulaa, vaikka koitin eri lämpötilassa ja eri määrällä voita..suosittelen varautumaan varapaketilla jos ensimmäinen erä menee pieleen. Ohjeessa suositeltiin ingmanin kotijuustoa, itse löysin vain valion. Nosta juustot reikäkauhalla tai vastaavalla valumaan talouspaperin päälle.

Juustojen jälkeen paahda perunat voi-öljyseoksessa parissa erässä. Anna perunoiden saada kaunis, kullankeltainen väri, sillä silloin ne muuttuvat myös pinnastaan kivan rapsakoiksi. Nosta myös valmiit perunat valumaan.

Huuhtele tuore pinaatti, poista tarvittaessa kovia lehturuodin osia ja mikäli pinaatti on suurilehtistä, silppua sitä vähän. Kuori ja siivuta sipuli.

Laita pannuun tilkka öljyä ja sarviapilan siemenet. Paahda hetki ja lisää sitten tuore pinaatti ja sipuli. Paista n. 2 minuuttia ennenkuin lisäät muut mausteet.

Vähennä sitten vähän lämpöä ja lisää mausteet ja sekoita hetki, jotta mausteet alkavat tuoksua. Lisää tuoreet, silputut chilit. Paista vielä hetki, jotta mahdollinen ylimääräinen neste haihtuu ja chili sekoittuu.

Lisää jogurtti ja jatka paistamista kunnes jogurtti on imeytynyt pinaattiin.

Juuri ennen tarjoilua sekoita mukaan paistetut juusto- ja perunapalat ja kuumenna sen verran että seos lämpiää. Tarjoile esim. riisin, naan -leivän, raidan ja possunsuikaleiden kera.



Ei kommentteja: