Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Jauhelihakeitto

Tässä yhtenä päivänä oli iso mötky jauhelihaa vailla laittamista. Tein huvin vuoksi jauhelihakeittoa, ettei lihapullat ja kastikkeet ala tuleen karhuherran pörröisistä korvista ulos.
Keitosta tuli kuuleman ja näkemän mukaan hyvää.





Jauhelihakeitto
iso kattilallinen

500 grammaa jauhelihaa
5 perunaa
pieni punasipuli
pala inkivääriä, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua ja purjoa.
punainen chili
vettä ja 2 fond du chef -liemipalaa knorrilta (tai reippaat tekee lihalientä itse)
mustapippuria, suolaa, cayennepippuria, yrttejä
loraus ruokakermaa

Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita iso kattila ainakin puolilleen vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat kuutioksi ja laita kattilaan liemikuutioiden kera. Pilko juurekset ja chili; itse tein paloista tosi pieniä sillä karhu on allerginen isoille palasille. Kun perunat ovat puolikypsiä, lisää kattilaan juurespalat sekä jauheliha. Keittele hiljalleen, ja lisää mausteita maun mukaan. Laita lopussa vielä loraus kermaa ja persiljasilppua.



Ei kommentteja: