Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 5. lokakuuta 2010

Risotto ja tiikerikatkaravut

Katkarapujen marinointiin löysin ohjeen closet cooking -blogista. Risotto ja katkaravut sopivat yhteen oikein hyvin!


Katkaravut:
kuoritut tuoreet tiikerikatkaravut 250 g (pakkasesta)
1 rkl mausteseosta
(mausteseokseen kuuluu:
2 tl tulista paprikajauhetta
2 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl cayennepippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia )
1 rkl rypsiöljyä

Risotto:
1 rkl voita
1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2,4 dl arborioriisiä
1,2 dl valkoviiniä
2,4 dl kasvislientä
pari desiä (tuoreita) herneitä
reilu dl parmigiano reggiano -juustoa (raasta tuoreesta)
1 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
loraus sitruunan mehua
1 tl sitruunan kuorta
1 tl tuoretta minttua

Sekoita keskenään öljy ja mausteseos, ja laita katkaravut marinoitumaan seokseen jääkaappiin.
Tee risotto: Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa muutama minuutti. Lisää riisi ja pyörittele hyvin sekaisin. Kun riisi kuultaa hieman (lisää tarvittaessa voita), lisää viini ja hämmennä. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää reilu dl kasvislientä kerrallaan ja hämmennä, kunnes liemi on taas imeytynyt. Jatka kunnes riisi on al dente.
Sekoita joukkoon herneet, parmesaani ja voi ja sekoita kunnes juusto ja voi ovat sulaneet. Ota kattila hellalta pois, ja sekoita joukkoon sitruunaa ja minttua.

Paista tai grillaa tiikerikatkarapuja pakkauksen ohjeen mukaan. 1-2 minuuttia/puoli riittää oikein hyvin, muuten niistä tulee sitkeitä.







Ei kommentteja: