Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 13. kesäkuuta 2011

Piirakkata

Perjantaina Siskot kokkaa -blogista löytyi hauska piirakkaohje, ja minähän sitä apinoimaan. Muutin vain omanlaisekseni. Tuli ihan hullun hyvää. Äkkiä uudestaan.



Horsmainen piirakka
pieni vuoallinen

pohja:
125 g voita tai margariinia (pehmeää)
125 g rahkaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl luomu-täysjyvä-kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

täyte:
8-10 pientä horsmaa, käytin vain lehdet
1/3- 1/2 pss mozzarellaraastetta
puoli prk smetanaa
pari rkl maitorahkaa
1 muna
puoli nippua ruohosipulia
loraus chilikastiketta
cayennepippuria, mustapippuria, chili-sekoitusta, suolaa
prk fetaa aurinkokuivattu tomaatti -liemessä
(lihansyöjäpuolelle pippurimeetvurstia)
5 miniluumutomaattia

Sekoita kylmä rahka ja voi keskenään, ja lisää sitten keskenään sekoitetut jauhot. Nypi murusiksi muodostaen taikinan. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota erilleen taikinasta pieni osa, max. 1/4. Laita se sivuun odottamaan. Kauli sitten isommasta osaa taikinaa pohja tarvittaessa vehnäjauhon avulla, tai painele vuokaan. Itse käytin silikonista vuokaa, ja en laittanut taikinaa reunoille.

Huuhtele horsmat hyvin, ja leikkaa palasiksi. Sekoita muut täyteaineet keskenään. Laita horsmat vuoan pohjalle, ja lusikoi täyte päälle.

Kauli pieni pala taikinaa pitkulaiseksi levyksi, ja leikkaa siitä siivuja, jotka laitat piirakan päälle ristikko-tyyliin. Voitele siivut vielä munalla, ja ripottele vähän juustoa piirakan päälle.

Laita uuniin. Minulla piirakka oli kauniin kullanruskea noin 20 minuutin jälkeen, ja pidin vielä sen jälkeen sitä uunissa foliolla peitettynä noin 5 minuuttia.




Ei kommentteja: