Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 17. kesäkuuta 2011

Rabarberia

Raparperisiirappi ja -kompotti. Ja limsa.
Kaikki tuli vastaan Closet Cooking -blogissa, ja koska tiedän että sieltä löytyy aina vain hyviä reseptejä, aloin keittelemään raparperia samantien. Nyt pitää hakea niitä uusi satsi, sillä ensimmäinen 500 g meni jo parempiin suihin.;)





Raparperisiirappi ja kompotti

500 g raparperia, kuorittuna ja kuivat päät pois otettuna
1,2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Leikkaa raparperi parin sentin palasiksi. Laita palaset, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Keitä pienellä lämmöllä niin kauan, että palat ovat pehmeitä ja alkavat hajoamaan. Tämä ei vie kauaa.

Siivilöi seos, ja säästä sekä liemi että kiinteät osat.
Kaada liemi takaisin kattilaan, ja keitä vielä vähän aikaa jos haluat siitä
paksumpaa. Viilennä liemi jääkaapissa.


Limsa

Laita lasiin jäitä. Lisää n. 1/3 lasia tai hieman vähemmän raparperisiirappia. Kaada sekaan kivennäisvettä. Nauti.



Siirapin keittelystä siivilöidyt raparperipalaset voi nauttia esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Lämmitä kompotti ja kaada jäätelön päälle.


Ei kommentteja: