Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 26. syyskuuta 2011

Liioittelu kunniaan!

Viikonloppuna koitin uutta reseptiä sipulirenkaille, ja Man vs. Food -sarjan innoittama päätin tehdä liioitellun hampurilaisen. Lihansyöjän kerrostettuun unelmaan tuli jauhelihapihvi hyvästä paistijauhelihasta, pekonia ja revittyä possua kastikkeessa. Omaan kasvisversioon tuli kasvisfilee, fetakastiketta, tomaattia ja avokadoa. Lopputuloksiin oltiin tyytyväisiä.:)

Meat dripping..
Veggie
Possuna oli lapaa, johon hieroin ensin mm. mustapippuria, chilimaustetta, balsamicokermaa ja tabascoa.
  
Lapa meni pataan ja uuniin sipuleiden, chilien, chilikastikkeen, tumman Kozelin, ja tomaattimurskan kanssa. Pata oli uunissa 150 asteessa nelisen tuntia, ja sen jälkeen erottelin lihat rasvasta ja luista, sekä laitoin lihat takaisin liemeen jossa ne muhivat yön yli. 

Hampurilaisen kuoriksi tein sämpylöitä joihin käytin luomuvehnäjauhoja ja maalaisleipäjauhoja (Kungsörnen: mjöl av vete, korn, råg och havre, samt rågskållning och surdeg av råg). Tein sämpylöistä vähän leveämpiä ja ohuempia jotta täytteet pysyisivät paremmin sisällä. Kokeilin myös nostattaa leivät öljytyn kelmun alla, ja hyvinhän se onnistui.
 

Sipulirenkaiden resepti löytyi Zoom Yummy -blogista. Itse puolitin ohjeen, ja renkaita tuli silti ihan kiitettävä määrä. Nämä myöskin maistuivat parhaimmilta juuri uunista tulleina, eli ei ehkä kannata valmistaa ylimääräisiä myöhemmin lämmitettäväksi.

Sipulirenkaat

0,6 dl jauhoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl cayennemaustetta

250 ml jugurttia
2 munaa
1,2 dl jauhoja
200 g perunalastuja
2 sipulia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauhot, suola, mustapippuri ja cayenne.  Yhdistä toisessa astiassa jugurtti, munat, jauhot ja vispaa kunnes taikina on sileää.

Murskaa 200 g perunalastuja. 
Kuori 2 sipulia ja leikkaa noin 1 cm pakuisiksi renkuloiksi. 

Laita leivinpaperi pellille ja sudi 3 tl öljyä päälle. Laita pelti uuniin 5 minuutiksi. 

Pyörittele sipulirenkaat jauhoseoksessa. Kasta jokainen taikinaseoksessa, ja sitten paerunalastuseoksessa. Paista uunissa 8+8 minuuttia, kääntäen puolivälissä.






Ei kommentteja: