Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 5. joulukuuta 2008

Pasta ilman pastaa

Yksi uusimmista lemppareistani kyssäkaali on taas hyvin saatavilla. Pidän siitä ihan tuoreenakin, mutta eilen koitin jotain uutta. Luin jostain että kesäkurpitsasta voi tehdä suikaleita jotka voi paistaa ja käyttää pastan tapaan. Kokeilin sitten eilen samaa kyssäkaalesta, ja kylläpä tuli hyvää! Osansa teki tietenkin myös stokkan hyvä pastakastike.


Pasta ilman pastaa
2 annosta

1 ison nyrkin kokoinen kyssäkaali ;)
1 prk Stockmannin Puttanesca tomaatti- ja oliivikastiketta
3 herkkusientä
soijakastiketta
tabascoa
mustapippuria

Kuori kyssäkaali, ja koita saada siitä mahdollisimman tasainen pinnaltaan. Leikkaa kaali sivusuunnassa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Laita kattilaan vähän vettä ja se lämpenemään levylle.
Puhdista herkkusienet ja leikkaa viipaleiksi. Lämmitä pikkukattila ja laita sinne rypsiöljyä ja herkkusienet. Lisää soijaa, tabascoa ja mustapippuria. Paistele sienet ruskeiksi, ja lisää joukkoon pastakastike. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen alhaisella lämmöllä. Maistele välillä tarvitseeko lisätä mausteita.
Ala nyt kuorimaan kuorimaveitsellä kyssäkaalikiekoista nauhaa. Koitin itse saada mahdollisimman pitkää nauhaa, mutta kun se ei aivan helppoa ollut niin joukkoon tuli paljon pätkäspagettiakin.;) Laita nauhat kuumuuden kestävään siivilään. Kun ison kattilan vesi alkaa kiehumaan, laita siivilä nauhoineen kattilaan (niin ettei vesi yllä siivilään) ja laita kattilan kansi päälle. Höyrytä nauhat kypsiksi (tähän taisi itsellä mennä jotain 7-10 minuutin väliltä). Kun nauhat ovat kypsät, kaada ne lautaselle ja laita pastakastiketta päälle.

Ei kommentteja: