Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 2. joulukuuta 2008

Uuniperunat ja pannuvihannekset

Eilen paisteltiin helppotekoista ruokaa. Pakkasesta löytyi uusi tuttavuus, jota aion tulevaisuudessakin käyttää hyväkseni. Vähän piti tietenkin taas koheltaa, eli kun vehnäjauhot olivat loppu niin käytin grahamjauhoa kastikkeessa. Mutta hyvää tuli.;)



Uuniperunat, pannuvihannekset ja valkokastike
n. 3 hlö:lle

isohkoja puikulaperunoita, esim. 3 kpl/syöjä
rypsiöljyä
rosmariinia, suolaa, cayennemaustetta, paprikamaustetta

juoksevaa margariinia
1 kukkurallinen rkl jauhoja
1 prk kevyt&paksu -ruokakermaa
maitoa n. 1-2 dl
valkopippuria, suolaa
(4 luomukananmunaa)

pussillinen Findusin Itämaista kasvispannua
(sis. kikherneitä, pinaattia, linssejä, grillattua tomaattia, perunaa)
tabascoa
1 rkl ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita kananmunat kattilaan niin että vesi peittää ne, ja ripsauta hieman suolaa veteen. Keitä kananmunat kypsiksi. Ala sillä välin kuorimaan perunoita. Lohko ne sopiviksi palasiksi, ja laita kulhoon. Kaada päälle reilusti rypsiöljyä, ja mausteet. Mausteita saa laittaa ihan kunnolla. Sekoita hyvin. Kun uuni on valmis, laita perunat sinne. Niiden kypsyminen vie koosta riippuen 20-40 minuuttia. (hyvä merkki kypsyydestä on hieman ruskettuneet reunat)

Ala tekemään valkokastiketta. Laita kuumenneeseen kattilaan juoksevaa margariinia niin, että pohja peittyy siitä. Kun rasva tirisee, laita joukkoon jauhot, ja sekoita hetki. Lisää maito, ja sekoittele jonkin aikaa aineita sekaisin. Lisää sitten ruokakerma. Kastiketta pitää sekoittaa aika paljon, helpointa on varmaan käyttää non-stick pohjaista kattilaa. Kun kastike alkaa lopulta kiehumaan, levyn voi jo pistää pienelle tai kiinni. Kastikkeen ei tarvitse kiehua kauaa. Lisää valkopippurijauhe ja suola, ja maistele tarvitseeko mitään lisätä. Lisää tässä vaiheessa kastikkeeseen myös paloitellut kananmunat, jos haluat. Laita kansi päälle jotta kastike pysyy hetken lämpimänä.
Paista kasvispannua pannulla noin 6 minuuttia, ja lisää mausteita ja tuorejuustoa. Tässä vaiheessa perunoidenkin pitäisi olla jo valmiit, eli eikun nauttimaan!



Ei kommentteja: