Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 23. tammikuuta 2009

Halloumia hopussa

Väsyttävän työpäivän jälkeen sain eilen aikaan pikaisen, helpon ja maistuvan ruuan, kepulikonsteja käyttäen tietenkin.. hyvää oli joka tapauksessa.:)


Halloumia hopussa
4 annosta

1 pkt halloumia
250 g riisiä (tumma on terveellistä ja hyvää jos vain on aikaa keittää!)
kasvisliemikuutio
pussi herkkusieni ja tatti -keittoaineksia (en millään muista merkkiä..)
1 rkl tuorejuustoa (esim. kanttarelli/mustapippuri-tilli)
vähän ranskalainen sipulikeitto -aineksia pussista
nokare tomaattipyrettä
mustapippuria
2 dl maitoa
1 dl vettä
(maizenaa)
margariinia

Laita riisinkeittovesi kuumenemaan, ja liota joukkoon liemikuutio. Lämmitä pannu, ja ala paistelemaan halloumiviipaleita kullanruskeiksi. Joskus laitan pikkuisen öljyä viipaleiden alle, tällä kertaa ei tarvinnut. Laita riisit kiehumaan 15 minuutiksi. Halloumipalat tulevat valmiiksi sillä aikaa kun riisi kypsyy.
Kastike: sulata kattilan pohjalla n. 25 grammaa margariinia. Kaada keittoainekset kattilaan ja pöyräytä voissa. Lisää sitten maito ja vesi, tuorejuusto, sipulikeittoaineksia, tomaattipyrettä ja mausteita. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti hiljalleen, ja jos kaipaat kastikkeesta paksumpaa niin lisää hieman maizenaa.
Siivilöi riisi, siihen voi laittaa myös suolaa lisää jos sitä ei tullut tarpeeksi liemen mukana. Nauti!

Ei kommentteja: