Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 12. tammikuuta 2009

Täytetyt paprikat ja muhennos

Viikonloppuna tuli tehtyä tuttuja täytettyjä paprikoita, ja yhtä improvisoitua lanttu-bataattimuhennosta. Eri tavoin täytetyistä paprikoista olen pitänyt aina, ja täytyy sanoa että tämä muhennos sopi joukkoon niin kuin ois tarkemminkin mietitty. Pitää tehdä kyllä muidenkin ruokien 'sivuun' tai sitten jotain muuta ruokaa sen sivuun..;)


Täytetyt paprikat ja lanttu-bataattimuhennos
2-3 hlö:lle

keltainen ja punainen paprika
1 punasipuli
4 pientä herkkusientä
1 porkkana
1,5 dl vihreitä papuja pakkasesta pilkottuna (niitä pitkulaisia)
pala kesäkurpitsaa
pieni lusikallinen tomaattipyrettä
tuorejuustoa (esim. kanttarelli, mustapippuri-tilli..)
loraus ruokakermaa, (valkoviiniä)
mustapippuria, suolaa, balsamicoa, tabascoa, chilirouhetta, paprikajauhetta

Pese vihannekset ja pilko pieneksi. Laita kuumalle pannulle rypsiöljyn sekaan ja kypsennä hiljalleen. Jonkun ajan päästä lisää pyre, tuorejuusto, kerma, (loraus valkkaria) ja mausteet.Paistele melkein kypsäksi. Maistele välillä, tarviiko lisätä mitään.
Pese paprikat ja halkaise ne kahtia pituussuunnassa. Puhdista sisällykset, ja laita paprikat selälleen esim. uunipellille leivinpaperin päälle. Laita paprikoiden sisään täytettä (lihasta pitäville voi lisätä esimerkiksi naudanliha/kinkku-leikkeleitä pilkottuna). Levitä vielä täytteen päälle tuorejuustoa. Laita uuniin
200 asteeseen 30-45 minuutiksi. Laita foliota päälle tarvittaessa.

Muhennos:
pilkottua lanttua

pilkottua bataattia
pakasteherneitä puolikas pikku pussista
kevyt&paksu ruokakermaa
mausteita, esim. mustapippuria, paprikajauhetta, basilikaa, oreganoa, suolaa.

Paloittele lanttu ja bataatti samankokoisiksi palasiksi. (esim. puolikas isohkosta lantusta ja bataatista). Lämmitä pannu kuumaksi, lisää öljyä tai margariinia ja laita palaset paistumaan. Paistele jonkin aikaa, ja lisää sitten ruokakerma ja mausteet. Voit myös lorauttaa joukkoon vähän vettä. Keittele/paistele muhennosta n. 10 minuuttia, ja lisää vielä herneet. Tarkista joko lantut ja bataatit ovat kypsiä, herneet tulevat hetkessä. Nauti!

Ei kommentteja: