Pollapossun kokki kehui paria ruokaa niin hyvin, että jopa kolmea niistä piti kokeilla itsekin joululoman aikana. Tässä ensimmäinen; eli satsi hyviä rapsakoita keksejä. Puolitin ohjeen, jottei kekseihin ehdi kyllästyä. Eikä ehtinyt.:)
Hasselpähkinä-suklaahippukeksit
kaksi uunipellillistä isohkoja keksejä
5,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
250 g margariinia
1 dl sokeria
1,25 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
100 g vadelma-karpalosuklaata
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
Sekoita vehnäjauhot, kaakao, sooda ja suola keskenään. Sulata margariini (tai laita juoksevaa margariinia), anna vähän jäähtyä ja sekoita joukkoon sokerit sekä munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Rouhi suklaat veitsellä ronskiksi paloiksi, ja lisää hasselpähkinöiden kanssa taikinaan. Ota taikinaa lusikkaan, laita leivinpaperille ja levitä keksiä hieman. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Keksit turpoavat ja leviävät aika lahjakkaasti, joten jätä hyvin tilaa keksien väliin. Keksit myös palavat herkästi, joten ole kärppänä uunin edessä heti kun ne alkavat ruskettumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti