Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 6. huhtikuuta 2009

Hirvikääryleet ja karpalokastike

Sunnuntairuuaksi valmistui hirvikääryleitä, joiden ohjeen olen joskus vuosia sitten löytänyt netistä ja hyväksi todennut. Silloin minulla oli mielikuva että Sukulalla oli näppinsä reseptissä, mutta en voi mennä vannomaan.
Hirveän hyvän makuista lienee tullut, kaikki kun meni. Olen tosin itsekin vuosia sitten kyseistä herkkua maistanut, ja makumuisti sanoo että maistuis varmaan sullekkin..
Kuvan annoksen kokosi varsin piikikäs karhuherra, kiitokset.:)



n. 1
kg
hirven paistia
suolaa ja mustapippuria myllystä
200
g
tuorejuustoa
5-6
lehteä tuoretta salviaa silputtuna
muutama oksa tuoretta timjamia
2
valkosipulinkynttä silputtuna
2
rkl
voita paistamiseen
Kastike:
1
pieni
porkkana
pala
purjoa
pala
selleriä
1
rkl
voita
2
dl
karpaloita tai puolukoita
5
dl
hyvää liha- tai riistalientä
1
tl
sokeria
(8
katajanmarjaa)
mustapippuria myllystä
suolaa
2
rkl
ohra- tai maissitärkkelystä
0,5
dl
punaviiniä tai vettä

Valmista ensin kastikeliemi. Freesaa suikaloidut kasvikset voissa paistinpannussa. Lisää karpalot, lihaliemi ja mausteet. Keitä noin 20 min.



Leikkaa sillä aikaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita juustoon yrtit ja valkosipuli. Jaa seos lihaviipaleille ja kääri rullalle. Sulje tikulla. Kuumenna voi pannulla ja ruskista rullat muutama kerrallaan. Laita lihakääryleet pannulle ja siivilöi kastikeliemi päälle. Hauduta pannulla kannen alla noin 40 min. Tarkista maku. Suurusta kastike punaviinitilkkaan sekoitetulla tärkkelyksellä. Keitä välillä sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on kauniin kiiltävää.
Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja: