Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 27. huhtikuuta 2009

Gratiini ++

Suurinta osaa maistamistani kasvisgratiineista on ollut suoraan sanottuna vaikea saada alas, joten ajattelin kokeilla tehdä jotain sen tapaista, mutta parempaa. Ja taas tehtiin perhekuntaan sopivaa; eli puolikas soijarouheella ja toinen jauhelihalla.;) Tuli tosi hyvää. Ja parani entisestään seuraavaksi päiväksi.
Niin ja ei löytynyt lasinpalasiakaan! (findus)


Gratiinin tapainen namiruoka
2 hlö:lle

pss pakastevihanneksia, esim. findusin espanjalaiset vihannekset
vähän kukkakaalta ja porkkanaa pilkottuna
200 g jauhelihaa / kourallinen soijarouhetta
(ruokavalion mukaan, määrät puolikkaalle vuoalle)
mausteita: paprikajauhetta, cayennepippuria, pippurista yrttimaustetta, mustapippuria, suolaa..
2-2,5 dl kermaa (kevyt&paksu, tai soijakerma)
2-3 rkl paprika-sulatejuustoa
rypsiöljyä

Paista ja mausta jauheliha. Laita sitten pannulle hyvä loraus öljyä, ja lisää runsaasti mausteita. Lisää joukkoon soijarouhe, pyörittele hetken aikaa niin että rouhe on imenyt öljyä itseensä. Lisää pikkuisen vettä, ja anna senkin imeytyä rouheeseen. Kaada jauhelija/rouhe vuokaan.
Käytä vihanneksia pannulla, varsinkin jos pilkot mukaan joitain tuoreita käsittelemättömiä vihanneksia. Lisää nekin vuokaan ja sekoita jauheliha/rouhe vihannesten kanssa sekaisin.
Laita kuumalle pannulle vielä kerma, ja sulata joukkoon sulatejuusto. Lisää seos sitten vuokaan kaiken muun päälle, ja tasoittele jos tarvista. Vuoka uuniin reilu 200 astetta, puolisen tuntia.









1 kommentti:

Hanna Takala kirjoitti...

Se on aika tavalla kiva, ettei löydy kasvisten seasta tuota lasikuntaa...