Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 9. huhtikuuta 2009

Poro-kasviskeitto

Hyvää pääsiäistä ja samma på svenska!
Ennen påsk-reissua tein kasviskeittoa, josta tuli myös porokeittoa.
















Kasvis/porokeitto
4 annosta

porkkana
reilu pala palsternakkaa
paprika
1/2 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
pala purjoa
pala kukkakaalta
puikulaperunoita
2 rkl tomaattipyrettä
1/4 pkt paprikasulatejuustoa
2 rkl tuorejuustoa
soijakastiketta, tabascoa, balsamicoa
mausteita; esim. mustapippuria ja yrttejä, suolaa
kasvisliemikuutio tai fondia
porokeittoon lisäksi: kylmäsavustettua poroa murustettuna (200g?)

Kuori ja pilko vihannekset. Freesaa niitä pannussa tai kattilassa, ja lisää sitten
pyre ja vettä sen verran että vihannekset peittyvät. Lisää vähän fondia ja mausteita, ja keitä hiljalleen n. 15-20 minuuttia.

(Otin itse tässä vaiheessa isommat perunanpalaset pois liemestä etteivät ne mene muusiksi.) Kun vihannekset alkavat olemaan kypsiä, anna sauvasekoittimen riehua hetki kattilassa. Kattila takaisin liedelle, ja lisää joukkoon sulatejuusto ja tuorejuusto (sekä perunanpalaset.) Tarkista maku.
Jos teet kasviskeittoa, suolaa joutuu varmaan tässä vaiheessa lisäämään. Mutta jos teet porokeittoa, älä lisää suolaa vaan poromuruset, koska niistä tulee
keittoon suolaisuus. Nauti!






Ei kommentteja: