Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 6. huhtikuuta 2009

Siikaa katkarapukastikkeessa

Pahoittelen heti alkuun kuvan laatua; kamera ja lautanen eivät tuntuneet tykkäävän toisistaan.:J
Ruoka kuitenkin on loistava, ja siitä luonnollisesti kiitos Jyrki Sukulalle, jonka kirjasta 'Kaikilla mausteilla' reseptin aikoinaan bongasin. Originaalissa käytetään mustajuurta kastikkeessa, mutta kun kyseinen vihannes loisti poissaolollaan kaupan tiskillä niin otinpa sitten huvikseen juuripersiljaa tilalle. Siitä lähtee hyvä palsternakkamainen maku, joka kyllä sopii kastikkeeseen.



Siikaa katkarapukastikkeessa
Kastiketta noin 4 annosta

Siikaa (1 file/hlö)

100 g kokonaisia katkarapuja
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 porkkana
1/2 palsternakka tai juuripersilja
1 sipuli
30 g voita
6 dl kalalientä
1-2 dl kuohukermaa
valkopippuria, mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
50 g voit
a
(mustajuurta)

puikulaperunoita


Kuori ja pilko juurekset ja freesaa ne voissa. Lisää katkaravut ja pyre. Lisää kalaliemi ja mausteet, keitä n. 30 min.

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja siivilöi päälle rapuliemi. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma. (Kuori mustajuuri juoksevan veden alla, jottei se tummu. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi ja kypsennä rapukastikkeessa 10 minuuttia.)

Ota siikafileestä ruodot pois varovasti. Paahda siika: laita kuumalle pannulle suolaa, ja laske file päälle nahkapuoli ylöspäin. Paahda siikaa muutama minuutti, kunnes se saa hieman väriä. Jos haluat siian nahattomana tarjolle, ota nahka varovasti pois jo pannulla. Ota kala sievästi tarjoiluastialle. Tarjoa rapukastikkeen ja esim. puikulaperunoiden kanssa.





Ei kommentteja: