Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 15. toukokuuta 2009

Kirpeän reseptorit huutaa innosta!

Eilen muistui mieleen eräs kanaresepti, joka opiskeluvuosina lumosi kirpeydellään. No eihän siitä oikein muistanut enää muuta kuin että sitruunaa tuli runsaasti, myös valkkaria, oliiveja ja kananmunalla sakeutettettiin. Mutta ei se kanakaan enää kuulu ruokalistalle, joten seuraavanlainen pastaruoka päätyi eilen ilahduttamaan ruokapöytää. Taidan tehdä tänään lisää.:)


Vuohenjuusto-oliivipasta
3 hlö:lle

1 pkt tuore-pinaattipastaa
1/2 tlk kivettömiä kalamata -oliiveja (nam!)
1 1/2 -2 sitruunan mehu
iso loraus rypsiöljyä
suolaa
1 tanko vuohenjuustoa (esim.
president, 2 ohutta tankoa, jotka leikattu kiekoiksi)
kourallinen basilikaa
parmesania

Murustele vuohenjuusto, ja sekoita joukkoon basilikanlehdet jotka on revitty pienemmiksi.
Laita pastavesi kuumenemaan.
Purista kattilaan sitruunoiden mehu, lisää rypsiöljy, puolitetut oliviivit ja hieman suolaa. Kuumenna, voi antaa myös pikkuisen kiehahtaa.
Keitä pastaa n. 3 minuuttia, ja valuta.
Kaada pastan päälle sitruunakastike, ja sekoittele varovasti. Ripottele päälle vuohenjuusto-basilikaseos, ja raasta päälle vielä parmesania. Nauti!

Ei kommentteja: