Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 12. toukokuuta 2009

Viime kesän mansikkakakku..

..jota pitää kyllä tehdä pian uudestaan, kunhan tulee hyviä mansikoita kauppaan. Hollantilaisissa tuontimansikoissa ei mene kovin pahasti vikaan, vaikka eihän niitä kotimaisia mikään tietenkään voita. Resepti on muistaakseni Hesarista.

Kakku tehtiin viime kesänä Mikkelissä, terveiset paikallaolleille.:)


Jogurtti-mansikkakakku
muutamalle herkuttelijalle

pkt kaurakeksejä 175 g
50 g voita sulatettuna
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
4 dl luonnonjugurttia
1/2 dl hunajaa
2 dl kuohukermaa
Päälle:
mansikoita, pistaasimanteleita, lämmintä hunajaa valutettuna

Jauha keksit ja sekoita voihin. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Laita pohja jääkaappiin odottelemaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja hunaja keskenään. Purista vesi liivatelehdistä, ja laita kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohuena nauhana jogurttiseokseen voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kerma, ja sekoita kahdessa erässä jogurttiseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä foliolla ja laita jääkaappiin yön yli. Laita ennen tarjoilua kakun päälle runsaasti mansikoita, pistaaseja, ja hunajaa.




Ei kommentteja: