Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 11. toukokuuta 2009

Äitienpäivän kakku

Vihdoinkin sai kokeilla uutta ohjetta, joka on poltellut jo jonkin aikaa. Kakku oli tilanteeseen sopiva; kevyt, raikas ja sopivan makea. Koristeluja piti myös kokeilla, ja vaikka vaikka tuli vähän koloja komeaan niin täydestä meni kuitenkin.:)
Resepti löytyi kakkuvelho Kinuskikissalta. Itse tein kakun 20 cm vuokaan, eli pohja oli pienempi mutta täytteet kuin isoonkin kakkuun. Nam!




Sitruunainen juustokakku
n. 8 hlö:lle

Pohja:
n. 150 g Digestive-keksejä
1/3 prk Nestlé Bona -sosetta (omena-banaani-appelsiini)

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu (n. 1 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:
3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua

Hienonna keksit ja sekoita keksimurska soseen kanssa. Levitä muruseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan tai yön yli.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista.(itse laitoin liivateliemen jääkaappikylmään mehuun, jolloin ei tarvinnut jäähtymistä odotella kuin hetki.) Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.

Koristeet:

1/3 levy Pandan tummaa suklaata

Leikkaa minigrip-pussista 2 pitkää suikaletta, jotka pituudeltaan yltävät kakun ympäri, ja korkeudeltaan ovat hieman kakkua korkeammat. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, ja laita sitten minigrip -pussiin. Leikkaa kulmaan ihan pieni reikä. Pursota suklaata vauhdikkaasti kelmusuikaleiden päälle ristiin rastiin. Anna kuivua hetken aikaa pöydällä, ja paina sitten kelmut kiinni kakun reunoihin varovasti. Hyvä keino on laittaa ensin kelmun keskikohta paikalleen, ja katsoa että alareunat tulevat myös kakun kanssa kohdilleen. Tämän projektin pitää onnistua kerralla, ettei kakun reuna sotkeennu.

Kun kelmut ovat kakussa kiinni, laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Kun suklaa on kovettunut, vedä kelmut varovasti irti.




Ei kommentteja: