Resepti löytyi kakkuvelho Kinuskikissalta. Itse tein kakun 20 cm vuokaan, eli pohja oli pienempi mutta täytteet kuin isoonkin kakkuun. Nam!
Sitruunainen juustokakku
n. 8 hlö:lle
Pohja:
n. 150 g Digestive-keksejä
1/3 prk Nestlé Bona -sosetta (omena-banaani-appelsiini)
Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu (n. 1 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Kiille:
3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua
Hienonna keksit ja sekoita keksimurska soseen kanssa. Levitä muruseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan tai yön yli.
Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista.(itse laitoin liivateliemen jääkaappikylmään mehuun, jolloin ei tarvinnut jäähtymistä odotella kuin hetki.) Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.
Koristeet:
1/3 levy Pandan tummaa suklaata
Leikkaa minigrip-pussista 2 pitkää suikaletta, jotka pituudeltaan yltävät kakun ympäri, ja korkeudeltaan ovat hieman kakkua korkeammat. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle erilleen toisistaan. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, ja laita sitten minigrip -pussiin. Leikkaa kulmaan ihan pieni reikä. Pursota suklaata vauhdikkaasti kelmusuikaleiden päälle ristiin rastiin. Anna kuivua hetken aikaa pöydällä, ja paina sitten kelmut kiinni kakun reunoihin varovasti. Hyvä keino on laittaa ensin kelmun keskikohta paikalleen, ja katsoa että alareunat tulevat myös kakun kanssa kohdilleen. Tämän projektin pitää onnistua kerralla, ettei kakun reuna sotkeennu.
Kun kelmut ovat kakussa kiinni, laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Kun suklaa on kovettunut, vedä kelmut varovasti irti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti