Yhtenä iltana erittäin nälkäinen karhuherra sai kolmen peen ruokalautasen; perunoita, pihviä ja punaviinikastiketta. Taisi nälkä lähteä.:)
P&P&P
Isoja puikula- tai rosamundaperunoita
paprikajauhetta
timjamia
suolaa
rypsiöljyä
Naudan ulkofileepalanen lehtipihvimuotoon nuijittuna
chilisoosia
dijon-sinappia
mustapippuria
pari desiä punkkua
palanen kasvisliemikuutiota
hieman fariinisokeria
sipuli
balsamicoa
loraus appelsiinimehua
Pese perunat, ja pilko pitkulaisiin osiin (kuin ranskalaiset). Laita potut kulhoon, lisää mausteet ja öljy ja pyörittele seos tasaiseksi. Itse lisään suolan vasta paiston jälkeen. Laita potut uuniin n. 200 astetta, niin etteivät perunat ole päällekkäin. Paistele kunnes potut alkavat ruskettumaan.
Paista pilkottua sipulia kattilassa rypsiöljyssä. Lisää fariinisokeria, ja sitten viini sekä kasvisliemikuution pala. Kiehuttele, lisää balsamico ja appelsiinimehua. Maistele uupuuko jotain. Suurusta halutessa esim. maizenalla.
Marinoi lihaa muutama tunti jääkaapissa ennen paistoa. (minä laitoin edellä mainittuja chilisoosia, sinappia ja mp:tä marinadiin, koska syöjä pitää tulisesta ruuasta) Ota pihvi huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen paistoa. Paista pannulla 2 minuuttia/puoli, jos haluat pihvistä jotain mediumin ja kypsän väliltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti