Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 8. kesäkuuta 2009

Skonssit

Kokeilin susihukkasen testaamaa ohjetta ruohosipuliskonsseille. Ruohosipulia ei kaupungista tietenkään löytynyt, joten tuli nyt sitten pelkkiä skonsseja. Toinen ongelma oli se että nämä eivät kerrassaan nousseet juuri yhtään..tätä pitää selvitellä. Maku kyllä oli aivan mainio, tosi hyvin sopi tuo cayennepippuri leipäsiin. Ja kun syöjille ei kerrottu mitään näistä nousemisongelmista, ei sitä osattu edes kaivata.;)


The Skons
9 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
100g ruohosipulituorejuustoa
60g kevyt -juustoraastetta
1 dl rasvatonta maitoa


Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, cayennepippuri, suola, tuorejuusto, ja n. puolet juustoraasteesta. Tee taikinan keskelle kuoppa ja kaada maito siihen. Sekoita notkeaksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka maitoa.
Laita taikina jauhotetulle alustalle ja kauli tai painele se n. 2 cm pakuiseksi. Ota taikinasta leipäsiä pyöreällä muotilla, laita ne pellille, voitele maidolla ja jaa loput juustoraasteesta pinnalle ja paista 200 asteessa n. 15 min.

1 kommentti:

Hanna Takala kirjoitti...

Tietohan se on, mikä tuskaa lisää. Mitä sitä syöjille kertomaan siis, jos ihan kelpo oli maku.