Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


torstai 10. syyskuuta 2009

Riiivaava lohikeitto

Tässä kerran tein paremmalle puoliskolleni lohisoppaa, ja surkeana haistelin vierestä kun toinen söi sopan oikein lounaaksi, päivälliseksi ja vielä iltapalaksikin! Nyt on muutama vuosi mennyt kalaa syömättä, ja täytyy sanoa
että tämä on juuri se keitto minkä vuoksi melkein retkahdan.


Lohikeitto
(määrät maun mukaan, sillä toinen tykkää enemmästä kalasta ja toinen enemmästä liemestä..)

Lohta (kuutioina) ja sen perkeitä
Perunoita sopiviksi palasiksi kuutioituna (esim. pottu 4 osaan)
Sulatejuustoa (pieni rasia kattilalliseen)
Tuorejuustoa (50 g?)
Tilliä
Suolaa, mustapippuria

Kuori perunat ja lohko. Perkaa lohi, nypi ruodot pois, ja kuutio. Keitä lohenperkeitä vähän aikaa niin että niistä lähtee maku perunoiden keitinveteen.
Siivilöi perkeet pois, ja laita perunat tilalle. Keittele melkein kypsiksi asti. Lisää sitten sulate- ja tuorejuusto, vähän suolaa ja mustapippuria. Hämmennä niin että juustot varmasti sulavat liemeen. Lisää lohikuutiot varovasti joukkoon, ja anna liemen kiehahtaa. Lisää vielä tilliä, ja nautiskele esim. hyvän maalaispatongin kanssa.

Ei kommentteja: