Tässä yks päivä Heli Laaksonen toi auringon mukanaan tullessaan kaupunkiin, ja kait se sen vei poiskin kun alkoi eilen rakeita nakkelemaan! Mutta syksyssä on paljon hyvääkin. Mm. se että taas saa potuista hyvin muusia. Muusin kanssa tuli testattua pakkasesta seesaminuggetteja (tofu), hyviä ne oli. Pitää koittaa itsekin tehdä.
Muusi:
Kuori perunoita ja pari porkkanaa. Laita potut puoliksi, ja porkkanat pieniksi. Kiehuta nätisti sen verran että kaikki on kypsää. Kaada vesi pois. Laita kattilaan voita tai margariinia, loraus kuumaa maitoa, ja suolaa sekä valkopippuria. Kieräytä vatkaimella potut ja porkkanat rikki. Katso tilanne ja lisää tarvittaessa maitoa ja mausteita. Älä vatkaa muusia kauaa, sillä silloin se menee liisteriksi. Muutama hyvä pyöräytys yleensä riittää.
Valkokastike:
Sulata kattilassa voita tai margariinia. Lisää vehnäjauhoa, ja pyörittele voi ja jauhot sekaisin. Älä anna ruskistua, vaan lisää heti maitoa ja kermaa. Ala sitten odotella että kastike alkaa kiehumaan, ja odotellessa vispaa vähän väliä kastiketta ettei se pala pohjaan. Kun kastike alkaa kiehumaan, siihen voi lisätä esim. suolaa ja valkopippuria, tai vaihtoehtoisesti suolaa ja muskottipähkinää (bechamel). Halutessa kastikkeen joukkoon voi pilkkoa muutaman keitetyn kananmunan.
Määristä; jos esim. voita on 2 rkl ja jauhoja kukkurallinen rkl, maitoa ja kermaa voi koittaa aluksi laittaa n. 4 dl. Jos kastike on kiehauttamisen jälkeen liian paksua, sitä on helppo ohentaa lisämaidolla.
Nuggetit laitettiin tällä kertaa uuniin reiluksi kymmeneksi minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti