Olen monesti nähnyt Visa Nurmea kutsuttavan ruokakirjailijaksi. Tämä pitää paikkansa, mutta on mielestäni hyvin köyhä sana kyseistä herraa kuvaamaan. Vaikka en ole häntä henkilökohtaisesti tuntenut, niin esiintymisistä, kirjoista ja resepteistä huokuu sellainen ruoanlaiton ilo ja raaka-aineiden arvostus, että nimittäisin häntä itse ennemminkin suomalaisen ruokakulttuurin rikastamisen myötävaikuttajaksi. Kulinaristiksi. Kiitokset hänelle kaikesta, ja omaisille jaksamista.
Kuva on anastettu Turun Slowarien sivuilta, luulisin että Penalle sopii.:) (kts. marjaskarhun lempparit: Maistingit)
Tässä Visan muistoa kunnioittaen ihka oikea ruokablogitus:
Minestronekeitto by Visa Nurmi & Antti Vahtera
4 annosta (nopeampi versio)
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
4 perunaa
1/2 varsiselleri
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (heinz todettu oikein hyväksi)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 l vettä
suolaa
mustapippuria
1 prk kuorittuja tomaatteja
100 g pikkuruista keittopastaa
1 pss pakasteherneitä
4 rkl pestoa
parmesania
Kuori vihannekset ja juurekset. Silppua ne suikaleiksi ja freesaa pannulla tilkassa öljyä. Lisää vesi ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista miedolla lämmöllä jonkisen aikaa. Lisää pilkotut tomaatit, herneet ja pasta. Keitä kevyesti kunnes pasta on kypsää. Lisää pestoa juuri ennen tarjoilua, ja viimeistele parmesanilla. Nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti