Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Spanakopita

Kesemmällä tein spanakopitaa Closet cooking -blogin ohjeen mukaan. Kuten tavallista, ohje toimi juuri niinkuin piti ja eteemme tuli herkullista pinaattipiirasta. Helppo ohje ja hyvä lopputulos! Ainoa asia joka kannattaa huomioida on että filotaikinan kanssa pitää olla nopea ettei se ehdi kuivaa ennen uunia. Jos kerrostus sujuu hitaasti, laita odottelevan filotaikinan päälle kostea pyyhe.


Spanakopita

Piirakkavuoallinen

0,9 kg pinaatinlehtiä (paistettuna, kuivaksi puristettuna ja pilkottuna)
2,4 dl kreikkalaista fetaa
0,5 dl tilliä
0,6 dl persiljaa
nippu kevätsipulia
3 kananmunaa vähän vatkattuna
suolaa ja mustapippuria
0,6 dl oliiviöljyä
pakkaus filotaikinaa (ota sulamaan hyvissä ajoin pakkauksen ohjeiden mukaan)

Sekoita keskenään pinaatti, feta, tilli, persilja, sipulit, munat, suola ja pippuri kulhossa. Ota n. 20 cm halkaisijan piirakkavuoka ja voitele se öljyllä. Voitele (pullasudin avulla) oliiviöljyllä ensimmäinen kerros filotaikinaa, ja asettele palanen vuokaan. Leikkaa ylimäärä reunoilta pois. Toista kunnen vuoassa on 6 kerrosta.
Laita pinaattiseos vuokaan tasaisesti.
Voitele taas uusi kerros filotaikinaa ja laita täytteen päälle. Poista ylijäämät reunoilta. Toista 6 kertaa.
Paista n. 177 asteessa 30-50 minuuttia kullanruskeaksi.


Ei kommentteja: