Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 28. syyskuuta 2010

Mac&Cheese

Alkoi tuossa yksi kaunis päivä mieltä vaivaamaan mac&cheese, joka usein jenkkisarjoissa mainitaan. Katselin vähän ohjeita, suomalaistin, ja kuvassa näkyy tulos. Lihansyöjän puolelle tuli kinkkua, omalle puolelle sieniä. Nämä voi myös sekoittaa keskenään jos ei ole sieniallergisia kuten meillä.:) Kinkkua ja sieniä saa laittaa ihan reippaasti, että tulee makua. Hyvää oli, mutta ehkä hieman pliisua kun on tottunut voimakkaampiin makuihin.


Mac&Cheese

Tummaa makaroonia
Ylikypsää kinkkua
Kanttarelleja
Sipuli
Maitokastike:
1,5-2 rkl margariinia
reilu rkl vehnäjauhoja
kevytmaitoa
valkopippuria, suolaa
raastettuna gryereä ja cheddaria (n. 200 g kumpaakin).

Keitä makaroonia sen verran, kun vuokaan mahtuu. Valuta.

Pilko kinkku, kanttarellit ja sipuli. Paista pannulla sipulia ja sieniä niin, että
ylimääräiset nesteet häviävät. Sekoita kinkku sienten ja sipulin kanssa.

Tee valkokastike: Sulata kattilassa margariini, ja lisää vehnäjauhot. Pyörittele seos kunnolla sekaisin, ja lisää maitoa. Tarkkaa määrää en ole ikinä pistänyt ylös, mutta arvelisin että 3-4 dl voi olla lähellä. Maidon määrä määrää sen, kuinka paksua/ohutta kastikkeesta tulee. Sekoita kastiketta vähän väliä niin kauan, että se kiehahtaa. Lisää sitten suolaa ja pippuria. Maista. Ota kattila pois levyltä, lisää joukkoon juustot ja katso että ne sulavat hyvin sekaan.

Voitele vuoka margariinilla. Lisää vuokaan makaroonit ja kinkku-sieni-sipulitäyte, sekoita. Laita päälle tasaisesti maito-juustokastike. Ripottele halutessa päälle vielä leivänmuruja.
Paista uunissa 200 asteessa 30-40 min.







Ei kommentteja: