Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 7. syyskuuta 2010

Juustosarvet

Etsin kerran hyvää ohjetta pikkucroisantteihin, ja päädyin kokeilemaan Kinuskikissan sivuilta löytynyttä. Oikein hyvää tulee! Nämä eivät myöskään kärsi päivän parin säilytyksestä, vaikka parhaimpia lämpimänä ovatkin. Joskus olen laittanut täytteeksi vain juustoraastetta, mutta joskus esim. kinkkuviipaleita. Laitoin myös päälle raastetta, maun ja ulkonäön vuoksi.


Juustosarvet
16 kpl

2 dl juustoraastetta (emmental tai mozzarella)

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
½ dl öljyä

Täyte:
n. 1 ½ dl juustoraastetta

Päälle:

Kananmuna ja juustoraastetta

Taikina

Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. ½ cm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levyt kahdeksaan yhtä isoon lohkoon.

Laita juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Voitele munalla ja laita raastetta päälle. Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja: