Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tunnbrödsrullaati rullaa

Kesällä tuli tehtyä lähellä länsirajaa naapureitten snagariruokaa. Oli se hyvää, vaikkei ehkä kovin useasti kannata syödä terveydellisistä syistä.;) Voin kuvitella kuinka lajike maistuisi talvella kylmänä sunnuntaipäivänä..ja vaikka nyt hetikin.
Ohjeen koppasin alunperin Insanityltä, jossa hyvin yksityiskohtainen kertomus rullista. Suosittelen!
Kuvassa itse rieskat ennen täyttämistä.




Rieskat

25 g tuorehiivaa
450 g vehnäjauhoja
300 g ohrajauhoja
1 tl suolaa
75 g voita
5 dl maitoa
noin 20ml hunajaa
vehnäjauhoja kaulitsemiseen

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiiva joukkoon. Lisää hunaja, suola ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää. Vaivaa hyvin.
Lisää lopuksi sulatettu voi.
Anna taikinan levätä noin 3o min.
Tee taikinasta pötkö ja ota pötköstä noin 150g paloja.
Kaulitse palat halkaisijaltaan 20-25 cm lätyiksi pannun koon mukaan.
Kuumenna pannu kuumaksi ja paista rieskoja keskilämmöllä/miedolla lämmöllä noin 3min/puoli eli kunnes leipänen saa pintaansa kauniin ruskean värin.
Laita valmiit rieskat keittiöpyyhkeen päälle ja pidä rieskat peitettynä.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Täytteeksi järjestyksessä:

- perunamuusia
- paistettua sipulia
- hälsans kök -soijanakkeja pannulla paistettuna
- sinappia ja ketsuppia
- itsetehtyä katkarapusalaattia tahi ica:n räksalladia.
Lihansyöjille voi paistaa puolitettuna pannulla hiillosmakkaraa.







Ei kommentteja: