Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


maanantai 5. syyskuuta 2011

Ihana intialainen

Juutuin vastikään dagen efter- olotilassa katselemaan huvituksekseni fab five:a. Ylläriksi näinkin siinä hyvältä vaikuttavan intialaisen ruuan, josta erityisesti leipä jäi mieleen uutena tuttavuutena. Tätä leipää testasinkin eilen. Ohje löytyi googlella, sekoitin siinä Kodin kuvalehden reseptiä ja jonkin Ylen ohjelman 'Bobbyn' reseptiä. Leipä soveltui oikein hyvin curryn seuraksi, ja oli ehkä hieman naania ruokaisampaa. 

Curryn kasvisversioon käytin hälsans kök:in grillattuja kasvisfileitä, ja lihaisaan versioon kananfileitä. 




Paratha-leipä

4–5 dl vehnäjauhoa
½–1 tl suolaa
1 tl sahramia
6 rkl voisulaa tai
kirkastettua voita eli gheetä
2 dl vettä
(1 tl ajowan eli intiankuminan siemeniä)
1. Sekoita suola ja sahrami jauhoihin ja lisää vesi. Alusta huolella noin 10 minuuttia. Peitä taikina ja jätä sivuun 10 minuutiksi.




2. Jaa taikina 12 palaan ja pyöräytä palat palloiksi (minä tein hieman isompia leipiä ja palluroita tuli siis 7. Kauli palloista ohuita pyöreitä kiekkoja ja levitä kunkin kiekon pintaan voisulaa. Ripauta pinnalle jauhoja ja halutessasi kuminaa.

Kääri kiekot tiukalle rullalle, ja kääri rulla itsensä ympärille. Kauli sitten taas kiekoksi.

 





3. Paista kuumalla, kuivalla paistinpannulla hetki, kunnes pinta on saanut kaunista paistoväriä. Käännä ja sipaise paistuneelle pinnalle voisulaa. Käännä vielä kerran ja levitä nyt päällä olevalle pinnalle voisulaa. Käännä taas ja anna kypsyä vielä hetki.



Curry

500 g kanan fileitä/filesuikaleita
1/2 prk Patak's tandoori currypasta 
Muutama rkl turkkilaista jugurttia

Ruokaöljyä
1 sipuli
Indian tandoori -maustetta + rkl currypastaa
Chili explosion -maustetta
Mustapippuria, cayennemaustetta, tabascoa, chilisoosia


1/2 prk Mutti murskattua tomaattia
Muutama rkl turkkilaista jugurttia
Ruokakermaa
(+ripsaus sokeria halutessa)

Curryä varten marinoin kanafileitä muutaman tunnin. Marinadiin laitoin tandoori currypastaa sekä partaäijä -jugurttia. 

Lämmitä pannu kuumaksi. Lämmitä hetki oliiviöljyssä mausteita ja currypastaa, lisää sipulit ja kanat. Ruskistuksen jälkeen lisää tomaattia, jugurttia ja loraus ruokakermaa. Keittele matalalla lämmöllä 20-30 minuuttia, välillä maistellen ja lisäillen mausteita tarpeen mukaan.


Sahramiriisi
2 dl basmatiriisiä
5 dl vettä
1 sipuli
1 tl suolaa
ruokaöljyä
1/2 sahramipaketti
ripsaus currymaustetta


Huuhtele riisit viileällä vedellä. Kuullota riisit ja sipuli oliiviöljyssä, ja lisää vesi sekä mausteet. Keittele matalalla lämmöllä n. 20 minuuttia. Kun vesi alkaa loppua, riisi on valmista. Sohi varovasti haarukalla riisiä irtonaiseksi.



Ei kommentteja: