Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


tiistai 20. syyskuuta 2011

Samaa ruokaa eri ruokaa..?

Tomaattimurska on yksi niistä asioista mitä en yleensä itse tee, laiskuuden, kiireen tai vaan sen takia että kaupan murskat ovat mielestäni ihan hyviä. Lisä- ja säilöntäainekeskustelu saa puolestani velloa jonkun aikaa ihan rauhassa, kertokaa minulle sitten valmiit tulokset kiitos.:)

Erilaisia tuotteita on kuitenkin paljon, ja jotkin ovat erityisen hyväksi koetut ja käyttöön vakiintuneet. Olenkin monesti miettiny onko niillä oikeasti merkittävästi eroa, tuleeko ruoka helpommalla vaivalla paremmaksi käyttämällä tuotetta x? Vai lentääkö vain mielikuvitus..?

Tässä pari asiaa linssikeiton tekemisestä, jotka ainakin itselläni vaikuttavat lopputuloksen makuun erittäin positiivisesti. Tai näin ainakin kuvittelen!;)


  • Tomaattimurska
Käytän Mutti tomaattimurskaa, kokonaisia tomaatteja tai kirsikkatomaatteja. Viimeksi löysin valkosipulista sekä yrttistä murskaa, jotka toimivat hyvin. Laitan myös usein mukaan tl pyrettä. 
  •  Kuullotus
Alussa kannattaa lämmittää pata, ja laittaa sinne reilusti oliiviöljyä sekä mausteita. Mausteina käytän paljolti tulista unkarilaista paprikaa (tätä laitetaan eniten), mustapippuria, cayennea, chilisekoitusta sekä tandoorimaustetta tai thai curry-maustetta. Pyörittele mausteita öljyssä sen aikaa, että mausteiden tuoksu valtaa koko keittiön. Lisää sitten tarvittaessa öljyä, ja silputtua sipulia sekä linssit. Kuullottele ja sekoittele hetken aikaa, eli pari minuuttia. Varo etteivät linssit tartu pohjaan.
Tässä vaiheessa laitan tuollaiseen perus-kokkipataan n. 5 dl vettä, kaksi pahvipurkillista tomaattimurskaa, pilkotut perunat, tabascoa ja suolaa.

  • Laitan joukkoon aina muutaman perunan. Peruna imee itseensä ihanasti makuja, ja tuo keittoon myös lisää 'täytettä''.
  • Jos käytät punaisia linssejä, ne ovat valmiita jo 15 minuutin haudutuksen jälkeen. Raa-at perunat vaativat kuitenkin reilun 20 minuutin haudutuksen. Kun keitto on valmista, puristan joukkoon vielä sitruunamehua.
  • Jos keitosta haluaa riittoisan, joukkoon voi vielä lisätä esimerkiksi paistettua jauhelihaa tai vaikka raakamakkaraa.

Ei kommentteja: