Kokkailua ja leipomista suurien tunteiden kanssa - eihän siitä mitään muuten tuu ;)


perjantai 28. elokuuta 2009

Risottoeläin

..on marjaskarhu. Sillä tarkoittaen että jos taikasauvalla heilauttais ja sais eteensä mitä tahansa ruokaa, niin hyvin usein se olis risottoa.


Risotto kuivatuista sienistä
(määriä ei ole ylhäällä, kun tuntumalla aina laitetaan.;)

Ennen ruuanlaittoa: Laita sopiva määrä kuivattuja sieniä (esim. herkkutatteja) likoamaan haaleaan veteen tunniksi.

Pilko sipulia ja freesaa runsaassa oliiviöljyssä. Lisää risottoriisiä (arborio), ja pyörittele hetken aikaa sekaisin niin että riisit alkavat kuultaa läpi. Lisää valkkaria reilu hötkäytys, ja anna hetken aikaa kiehuskella pois. Lisää sitten iso kauhallinen esim. kasvislientä. Keittele risottoa hitaasti, aina välillä lisäten kasvislientä kun se alkaa kattilasta loppumaan. Älä keitä risottoa yli; tarkista välillä josko riisit ovat al dente.
Paista pehmenneet sienet pannulla, ja lisää melkein kypsän riisin sekaan. Lisää samalla myös herneitä, ja rouhi mustapippuria mukaan.
Lopussa voi halutessa sekoittaa risoton joukkoon esim. parmesaania raastettuna, ja vaikka kermatilkkakin.







Ei kommentteja: